Reportaje

02.04.2007 PSL ŞI-A ANUNŢAT CANDIDATUL DE PRIMAR GENERAL AL CAPITALEI

02.04.2007 PSL ŞI-A ANUNŢAT CANDIDATUL DE PRIMAR GENERAL AL CAPITALEI

Chişinău, 2 aprilie. (INFOTAG). Partidul Social-Liberal (PSL) şi-a anunţat candidatul de Primar General al mun. Chişinău. Aceasta este Cornel Ciurea, în vîrstă de 35 de ani, vicepreşedintele PSL, absolvent al Academiei de Studii Economice din Chişinău şi masterand al Şcolii Politice de la Bucureşti.

Luni, într-o conferinţă de presă susţinută de PSL la Agenţia INFOTAG, Ciurea a anunţat că va fi însoţit de o echipă foarte bună la funcţiile de consilier municipal. „Sînt sigur că avem şanse să cîştigăm alegerile, vom propune electoratului soluţiile necesare la toate problemele capitalei, vom transforma Chişinăul într-o capitală regională a culturii”, el.

Oleg Serebrean, liderul PSL, a declarat că partidul propune candidaţi de primar pentru 583 de primării (cca 65% din total). „Am negociat pînă acum cu formaţiunile liberale în privinţa de înaintării unui singur candidat de primar al capitalei, dar nu ne-a reuşit. Totuşi, noi sîntem siguri că unificarea forţelor liberale într-un singur partid liberal va avea loc, cel mai probabil, după alegerile din 3 iunie”, a opinat Serebrean.

PSL şi Partidul Naţional Liberal, chiar dacă au propus candidaţi de primar diferiţi, vor lansa o declaraţie comună privind participarea lor la campania electorală. ”Considerăm oportună crearea din partea opoziţiei a unui consiliu care va monitoriza ce se va întîmpla în campania electorală, or deja numeroase formaţiuni politice au declarat că candidaţii lor sînt presaţi de Partidul Comuniştilor din Moldova”, a afirmat Oleg Serebrean. El a expus şi ideea constituirii unui consiliu de monitorizare a Companiei „Teleradio-Moldova”, ca să existe siguranţa că aceasta va reflecta campania electorală nepărtinitor. În calitate de preşedinte al staff-ului electoral al PSL a fost desemnat parlamentarul Igor Klipii.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.