Reportaje

14.05.2007 „MOLDOVA MEA” ÎI APĂRĂ PE SĂTENII DIN BĂLŢATA DE FĂRĂDELEGILE PRIMARULUI

14.05.2007 „MOLDOVA MEA” ÎI APĂRĂ PE SĂTENII DIN BĂLŢATA DE FĂRĂDELEGILE PRIMARULUI

Chişinău. Asociaţia „Moldova Mea” îi apără pe locuitorii satului Bălţata din raionul Ciruleni de fărădelegile pe care le comite primarul local, Alexandr Vorobiov.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, preşedintele Asociaţiei, Fiodor Ghelici, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că primarul a controlat integral activitatea consiliului local, care a luat doar decizii favorabile primarului, apropiaţilor şi prietenilor acestuia. „Vorobiov a devenit primar acum patru ani, fiind propus de PCRM, iar pînă atunci făcuse afaceri şi acumulase datorii faţă de stat de 60 mii lei. Obţinînd funcţia de primar, Vorobiov a înfiinţat o companie privată, a început să comercializeze pămînturi ale satului, să pună stăpînire pe tehnica agricolă pentru cultivarea terenurilor, destinată gospodăriilor ţărăneşti. Timp de cinci ani după investirea în funcţie, s-a achitat de toate datoriile, deşi din salariul de primar nu putea să facă acest lucru”, a subliniat Ghelici.

Valentina Serafimciuc, directorul cooperativei de servicii pentru producătorii agricoli „Serbaltagro”, a afirmat că, în anul 2004, compania a cumpărat de la primăria Bălţata, cu 4,2 mii lei, un oficiu într-un edificiu cu două etaje, în care erau şi birouri ale altor întreprinderi. „Venind la serviciu pe 2 mai 2007, am constatat că intrarea în birou este închisă cu zid, la primărie mi s-a spus că partea de teren pe care se afla şi biroul meu fusese vîndută, fără ca eu să fiu informată, cel puţin. Nici acum nu pot intra în biroul în care se află, de altfel, toate documentele, ştampilele, cooperativa nu poate să lucreze”, a subliniat ea.

Tatiana Mamaevschi, o altă săteancă, a afirmat că primarul pretinde terenul pe care se află o jumătate din casa femeii, cumpărată în anul 2004, cu 11,5 mii lei. “Primarul a cumpărat partea de teren pe care se află casa. A spart uşa la apartament, a tăiat camerele de la sistemul ingineresc sub pretextul că acest spaţiu i-ar fi aparţinut pînă în anul 1993”, a spus ea. Femeile au declarat că deţin toate titlurile de proprietate asupra imobilelor, eliberate de către autorităţile cadastrale.

Ministerul Administraţiei Publice Locale a obligat primăria Bălţata să-şi anuleze decizia de comercializare a terenurilor, dar problema rămîne nerezolvată. „Vorobiov a fost exclus din PCRM şi nu mai deţine funcţia de primar. Dosarul său este pe rol în instanţa de judecată, aşa că Vorobiov riscă de la 6 pînă la 10 ani de puşcărie, dacă va fi găsit vinovat”, a mai spus Fiodor Ghelici.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.