Reportaje

28.05.2007 VLADIMIR FILAT CERE IDENTIFICAREA AUTORILOR CAMPANIEI DE DENIGRARE ÎMPOTRIVA SA

28.05.2007  VLADIMIR FILAT CERE IDENTIFICAREA AUTORILOR CAMPANIEI DE DENIGRARE  ÎMPOTRIVA SA

Chişinău, 28 mai. (INFOTAG). Vladimir Filat, candidatul Partidului Democrat (PD) la funcţia de Primar General al mun.Chişinău, a cerut Comisiei Electorale Centrale şi Procuraturii Generale să investigheze cazul privind lansarea unei campanii de denigrare a persoanei sale.

Filat a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că unele instituţii media din Moldova difuzează spoturi în care cetăţenii sînt îndemnaţi să lupte împotriva corupţiei fără a se da nume concrete. Ulterior, prin oraş au început să fie distribuite flay-ere care îl reprezintă pe candidatul PD, cu calificativul de om corupt. „Situaţia în cauză nu mai are nici o limită. M-am adresat CEC-ului şi Procuraturii să investigheze şi i-am rugat ca pînă la 1 iunie să-mi prezinte rezultatele investigaţiei lor. Nu este greu de aflat cine stă în spatele acestei campanii, nu mă aştept la minuni din partea acestor instituţii la minuni”, a declarat candidatul.

El a afirmat că, personal, ştie cine a organizat campania, unde au fost tipărite materialele, care sînt costurile. „Noi facem în paralel o investigaţie şi, după alegerile din 3 iunie, vom prezenta rezultatele noastre cu toate dovezile de rigoare. Ştim că spotul a fost realizat de compania „Changes Market Net”, care a făcut toate achitările cash şi a realizat campania la comanda Partidului Comuniştilor, singurul care posedă sursele financiare necesare. Dacă structurile de stat nu vor întreprinde nimic împotriva autorilor campaniei, după alegerile locale voi lupta împotriva acestora. De răspunsul din iunie depinde dacă voi crede în corectitudinea alegerilor din 3 iunie, deşi de pe acum mai mulţi pun la îndoială veridicitatea acestora”, a opinat candidatul PD.

Filat a infirmat faptul că ar avea dosar penal în România, lămurind că nu a reacţionat la învinuirile aduse de unele instituţii mass-media din simplu motiv că nu dorea să se justifice, iar „cei care au scris puteau să contacteze ei înşişi structurile de rigoare din România şi să se documenteze care este adevărata situaţie”. Candidatul democrat a spus că are „mîinile şi conştiinţa curată” şi s-a arătat indignat de rezultatele unor sondaje de opinie, pe care le-a calificat drept „o formă de manipulare a publicului”. „Am primit şi noi oferte să obţinem mai multe procente, dacă achităm o sumă de bani. Noi facem sondaje interne şi la 3 iunie cred că bucuria comuniştilor se va transforma în scîrbă” , a promis Filat. El a făcut un apel către mass-media să nu se lase manipulată şi să-i mediatizeze echidistant şi corect pe toţi concurenţii electorali.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.