Reportaje

29.08.2007 ONG-URILE CER SANCŢIONAREA AUTORILOR RECLAMELOR CARE EXPLOATEAZĂ IMAGINEA FEMEII SEXUALE

29.08.2007 ONG-URILE CER SANCŢIONAREA AUTORILOR RECLAMELOR CARE EXPLOATEAZĂ IMAGINEA FEMEII SEXUALE

Chişinău, 29 august, (INFOTAG). Coaliţia „Tribuna femeilor”, care întruneşte Forumul Organizaţiilor de Femei şi Asociaţia „Refugiul Casa Mărioarei” cere înăsprirea sancţiunilor administrative faţă de autorii reclamelor care exploatează imaginea femeii sexuale.

Tatiana Tofan, directorul „Refugiul Casa Mărioarei”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că în perioada iunie 2007 – martie 2008 se implementează un proiect de eliminare a imaginii femeii sexuale din publicitate. „Nu mai putem privi standurile pe care femeile noastre sînt prezentate cu vodca în mînă sau cu roata la gît. Este urît şi ofensator. În Europa, pentru asemenea reclame producătorii de ţigări şi de băuturi alcoolice plătesc 10% din beneficiu la un fond special de susţinere a victimelor traficului şi alcoolismului. Este timpul să implementăm şi în Moldova un sistem de sancţionare a celor care prezintă femeile pe pancarte ca pe o marfă, pentru a convinge populaţia să cumpere un produs anumit”, a spus ea.

Elena Burcă, preşedinta Forumului Organizaţiilor de Femei, a precizat că proiectul prevede analiza legislaţiei naţionale în domeniu. „Nimeni nu ştie exact ce prevede legea şi cine se face responsabil pentru reclamele care se plasează pe străzile Chişinăului sau se difuzează la televizor. Vom insista să fim auziţi de către politicienii de la noi, astfel ca imaginea femeii să nu fie folosită la reclamele pentru alcool sau ţigări. Autorii proiectului vor organiza întruniri cu reprezentanţi ai agenţiilor de publicitate şi ai agenţilor economici, pentru a le explica faptul că femeile din publicitate sînt soţiile, mamele, fiicele lor. Femeia este simbolul binelui, al vieţii, al căminului familial”, a spus Burcă.

Proiectul este sprijinit financiar de către Fundaţia Soros-Moldova şi Agenţia Suedeză pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională SIDA.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.