Reportaje

LA CHIŞINĂU VA AVEA LOC EDIŢIA A 70-A A CAMPIONATULUI MOLDOVEI LA BOX

02 octombrie, 2017
LA CHIŞINĂU VA AVEA LOC EDIŢIA A 70-A A CAMPIONATULUI MOLDOVEI LA BOX

Pe 3-6 octombrie, la Manejul de atletică uşoară din Chişinău va avea loc ediţia jubiliară a Campionatului Moldovei la box, sub patronajul federaţiei de Box din RM.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, arbitrul principal al competiţiilor, delegatul tehnic al Federaţiei Internaţionale de Box, Anatolii Kaigorodov, a spus că la turneu vor participa peste 80 de sportivi din diferite regiuni ale Moldovei, inclusiv din Tiraspol şi Bender.

Potrivit lui, la competiţii vor participa atât boxeri titulari, ca, de exemplu, campionul Europei şi deţinătorul bronzului la jocurile Olimpice de la Beijing, Veaceslav Gojan, cât şi tineri sportivi talentaţi.

Secretarul general al Federaţiei de Box din RM, Nicolae Savcov, a spus că o particularitate a celei de-a 70-a ediţii a campionatului va fi seminarul privind sporirea calificării antrenorilor, la care va participa directorul Centrului de Medicină Sportivă din Ucraina, medicul emerit al Ucrainei, Iurii Degtearev, şi membrul staffului de antrenori al naţionalei olimpice de box a Ucrainei, Valentin Ostianov.

El a menţionat că „în cadrul turneului va avea loc şi ceremonia de decorare a veteranilor boxului moldovenesc. Cel mai bun sportiv  şi antrenor al turneului vor primi premii speciale.

Ceremonia de deschidere a campionatului va avea loc pe 3 octombrie. În următoarele două zile vor avea loc sferturile de finală şi semifinalele, iar finala se va desfăşura vineri, 6 octombrie, la ora 15.00. Intrarea la competiţiile campionatului este liberă.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 02.10.2017 04:44:05 Alexei
    Avem cu ce mindri...
  2. 03.10.2017 01:58:44 Boris
    Bine ca sa participa si sportiv din Tiraspol si Balt...
  3. 03.10.2017 02:00:43 Serafim
    Statul trebue sa fie mai activ in sustinerea Federatie de box di Republica Moldova.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.