Reportaje

ÎN MOLOVA VA AVEA LOC AL DOILEA CAMPIONAT INTERNAȚIONAL DE JUDO „OLEG KRETSUL CUP”, CU PARTICIPAREA A CINCI CAMPIONI OLIMPICI

12 octombrie, 2017
ÎN MOLOVA VA AVEA LOC AL DOILEA CAMPIONAT INTERNAȚIONAL DE JUDO „OLEG KRETSUL CUP”, CU PARTICIPAREA A CINCI CAMPIONI OLIMPICI

În perioada 14-15 octombrie, la Manejul de Atletică Ușoară din Chișinău va avea loc al doilea Campionat Internațional de Judo, categoria cadeți, „Oleg Kretsul Cup”, la care vor fi prezenţi în calitate de oaspeți de onoare și cinci campioni ai Jocurilor Olimpice.

Joi, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, prim-vicepreședintele Federației Naționale de Judo din Moldova, Corneliu Dudnic, a spus că „pentru Moldova, vizita atleților emeriți este o premieră totală, care va atrage la campionat atenția copiilor și părinților”.

„Anul viitor noi vom obţine includerea campionatului în calendarul oficial al competițiilor europene de judo”, a menționat el.

Campionul Jocurilor Paralimpice de Judo din 2008 (categoria nevăzători), Oleg Crețul, maestru emerit al sportului, a spus că la invitația sa personală la Chișinău vor veni sportivii ruși Taghir Haibulaev, Arsen Galstean și Mansur Isaev.

„Ei toți au devenit campioni în 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra, iar reprezentantul Franței, Djamel Bouras, a devenit campion în 1996 în Atlanta. Anterior, noi ne-am întâlnit cu el pe tatami, la unul dintre campionatele Europei, în Olanda. Aflând despre campionatul de la Chișinău, el a spus că va participa neapărat. Presupun că vizita în Moldova a unor asemenea luptători va demonstra încă o dată cât de frumos este acest gen de arte marțiale”, a spus el.

Crețul a remarcat că afirmaţiile sale vor fi confirmate de un masterclass al celor cinci campioni, care va avea loc în ultima zi a turneului.

„Ce presupune acest masterclass? Vor fi prezentate cele mai bune trucuri ale campionilor. Consider că tinerii ce vor să afle despre lumea judo trebuie să vină și să vadă în acțiune acest gen de sport. Va fi o priveliște frumoasă!”, a spus maestru emerit al sportului.

Directorul Școlii specializate de judo de la Chișinău, Dorin Gîncu, a spus că la Chișinău vin să concureze sute de atleți din 15 țări, printre care Azerbaidjan, Rusia, Georgia, Portugalia, Franța, Ucraina, Tadjikistan, Grecia și România.

„La competiție vor participa 80 din 300 de elevi de-ai noștri. Ei se antrenează gratuit la școală numită în cinstea lui Oleg Crețul. Statul acoperă completamente cheltuielile școlii. Pentru băieți, campionatul va fi o încercare serioasă și un test de rezistență”, a comunicat el, menționând că scopul principal al echipei de antrenori din instituție este „de a promova un stil sănătos de viață pentru generația tânără”.

La campionat a anunţat că participă şi președintele Uniunii Europene de Judo, Serghei Soloveicik. La Chişinău este așteptat și un alt oaspete de onoare, președintele Federației Internaționale de Judo, Marius Vizir.

Campionatul începe la ora 10.00, în sălile de la Manejul de Atletică Ușoară, iar inaugurarea acestuia va avea lor la ora 15.00.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 13.10.2017 01:40:15 Ana
    Noi trebue sa multumim pe dl Dudnic pentru asta.
  2. 13.10.2017 01:45:24 Pavel
    cinci campioni ai Jocurilor Olimpice... pentru copii din RM asta sa fie o discoparire adevarata...
  3. 13.10.2017 07:06:59 Marcel
    Corneliu, dezvoltati Federatia si mai departe, bravo!
  4. 14.10.2017 12:32:25 Efim
    Imi place deputat Dudnic, este serioz si efectiv...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.