Reportaje

INSPECTOR ȘCOLAR: CONDUCEREA INCOMPETENTĂ DE LA ȘTEFAN VODĂ PUNE ÎN PERICOL EDUCAȚIA ÎN RAION

18 octombrie, 2017
INSPECTOR ȘCOLAR: CONDUCEREA INCOMPETENTĂ DE LA ȘTEFAN VODĂ PUNE ÎN PERICOL EDUCAȚIA ÎN RAION

Președintele raionului Ștefan Vodă, Nicolae Molozea, se află ilegal în funcție, deoarece operează cu o diplomă falsă de studii superioare economice. Declararţia a fost făcută marți, la o conferință de presă la agenția INFOTAG, de inspectorul școlar Simion Zadorojnîi.

El este angajat la școala de la Ștefan Vodă de circa 10 ani și din primele zile de activitate și-a dat seama că „este o persoană incomodă pentru autoritățile locale”.

„Conducerea Direcției raionale de învățământ urmăreşte scopuri și interese proprii, fapt ce afectează negativ procesul de studii şi condițiile de lucru. În ultimii ani, am avut patru procese de judecată, în mare parte „din cauza capriciilor” șefei Direcției, Raisa Burduja, care nu trebuie să ocupe această funcție, fiindcă îşi exprimă antipatia personală în relație cu angajații, încălcând legile și normele morale”, consideră Zadorojnîi.

Potrivit lui, „Burduja a împiedicat ca el să treacă atestarea, iar din acest motiv el şi astăzi primeşte un salariu minim şi este limitat în avansarea profesională, aflându-se într-o luptă continuă cu nedreptatea și fărădelegea”.

Pe șefă s-a plâns și consilierul local Olga Ceapchi, care o acuză pe Burduja de lezarea drepturilor copilului.

„Particip activ la viața școlii, sunt mereu deschisă spre colaborare și vin cu idei de dezvoltare a învățământului și îmbunătățire a vieții școlare. În ciuda acestui fapt, sunt învinuită de neachitarea taxelor de școlarizare, numele meu și al fiicei mele sunt făcute de rușine, iar cunoștințele ei nu sunt apreciate pe dreptate. Acest lucru se întâmplă din cauza motivelor personale ale directorului, însă eu cred că într-o bună zi în Moldova dreptatea şi omenia vor triumfa. Atunci țara va avea un viitor”, a spus ea.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 18.10.2017 11:38:28 Fima
    Saracu inspector...
  2. 18.10.2017 11:41:58 Filaret
    Eu nu cred in aceia ce spune acest inspector de la Stefan Voda.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.