Reportaje

ASOCIAŢIA „GLASUL SUFLETULUI”: PROBLEMA VIOLENŢEI DOMESTICE TREBUIE SOLUŢIONATĂ PRIN IMPLICAREA ÎNTREGII SOCIETĂŢI

01 decembrie, 2017
ASOCIAŢIA „GLASUL SUFLETULUI”: PROBLEMA VIOLENŢEI DOMESTICE TREBUIE SOLUŢIONATĂ PRIN IMPLICAREA ÎNTREGII SOCIETĂŢI

Problema violenţei domestice trebuie soluţionată prin implicarea întregii societăţi, consideră reprezentanţii Asociaţiei „Glasul Sufletului”.

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, unul din fondatorii asociaţiei, Alexandru Topolenco, a spus că „fenomenul violenţei domestice apare în contextul numeroaselor probleme social-economice, în special, lipsa locurilor de muncă şi situaţia financiară complicată”.

„Obiectivul principal al asociaţiei este de a informa cetățenii despre modalitățile de prevenire a violenței și implicarea tuturor membrilor societății în rezolvarea acestei probleme extrem de grave pentru Moldova. Echipa noastră include jurişti, psihologi, medici, asistenți sociali, care pot oferi victimei asistența necesară. Activitatea noastră cuprinde nu numai Chișinăul, ci și raioanele republicii. Site-ul ajut.md funcţionează cu succes, iar aici se poate adresa orice persoană care a suferit din cauza violenței”, a subliniat Topolenco.

Psihologul Valentina Ciobanu a menţionat că, „deşi există un mare număr de organizaţii de stat şi neguvernamentale, problema violenţei domestice rămâne a fi nesoluţionată”.

„Acest fenomen este răspândit mai ales în mediul rural, unde victimele nu vor să anunţe despre cele întâmplate şi nu ştiu la cine să se adreseze în această privinţă”, a spus ea.

Expertul Valentin Rusnac a menţionat că „asociaţia se concentrează pe prevenirea violenţei în mediul rural”.

„Vom desfăşura consultări cu cetăţenii, specialiştii vor comunica cu oamenii, vom organiza o campanie de informare”, a remarcat el.

Juristul Sergiu Muntean consideră că, „pentru soluţionarea cu succes a acestei probleme, victimele trebuie să simtă susţinerea atât a statului, cât şi a societăţii”. În opinia sa, pentru aceasta este nevoie de un mecanism eficient, în activitatea căruia să fie implicaţi şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi protecţiei Sociale, şi poliţia, şi asistenţii sociali, şi reprezentanţii societăţii civile.

Reprezentanţii Asociaţiei „Glasul Sufletului” au spus că în curând va fi lansată linia de telefon pentru susţinerea victimelor violenţei domestice – 0800-55-055.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 01.12.2017 06:58:14 David
    Asa NGO care sa ocup cu probleme similare noi trebue sa avem sute si sute...
  2. 01.12.2017 07:02:48 Efim
    Bine ca este linia telefonica DIRECTE...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.