Reportaje

FRANȚA SPRIJINĂ EFORTURILE MOLDOVEI DE MODERNIZARE A ȚĂRII ȘI DE IMPLEMENTARE A REFORMELOR - AMBASADORUL PAUL GRAHAM

02 iunie, 2022
FRANȚA SPRIJINĂ EFORTURILE MOLDOVEI DE MODERNIZARE A ȚĂRII ȘI DE IMPLEMENTARE A REFORMELOR - AMBASADORUL PAUL GRAHAM

Franța sprijină eforturile Republicii Moldova de modernizare a țării și de realizare a reformelor în diverse domenii. Acest lucru a fost declarat joi, la o conferință de presă susţinută la sediul agenției Infotag, de ambasadorul Franței la Chișinău, Paul Graham.

El a amintit că, pentru a oferi o asistență mai funcţională şi mai eficientă, Agenția franceză de dezvoltare (AFD) a deschis un birou la Chișinău în luna februarie a acestui an.

„Agenția va participa activ la implementarea diferitelor proiecte. Au fost identificate domenii prioritare de cooperare. Acestea sunt protecția mediului, creșterea suprafețelor forestiere, utilizarea rațională a resurselor de apă, creșterea eficienței energetice, precum și dezvoltarea infrastructurii, sprijinirea educației, a sănătății și a sferei sociale”, a spus diplomatul.

El a salutat cererea Moldovei de aderare la Uniunea Europeană, subliniind că Franţa va sprijini implementarea reformelor care vizează modernizarea în conformitate cu standardele UE.

„Ne bucurăm că Moldova face față multor provocări. Suntem deschiși către cooperare și vom oferi, de asemenea, asistență în implementarea reformei justiției, consolidării statului de drept, protecției drepturilor omului și descentralizării”, a spus Paul Graham.

Potrivit ambasadorului, anual, Franța finanțează 3-4 proiecte importante în Moldova, ai căror participanți sunt selectați în mod transparent, pe bază de competiție și ținându-se cont și de dezvoltarea cooperării între regiuni.

 

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 02.06.2022 06:13:53 David
    Toti socoate ca Franta trebue sa fie mult mai activa in Moldova.
  2. 02.06.2022 06:18:41 Boris
    Nu auzim nimic despre investitii din Franta, de ce?
  3. 02.06.2022 06:30:18 Leroi
    De ce nu scrieti despre aceste proecte.
  4. 03.06.2022 04:19:48 Stanislav
    Stiu ca cineva din Franta sa face ceva la calea ferata Moldovei...
  5. 24.06.2022 01:26:10 Boris
    ASteptam si investitorii cu nume cunoscuta de la Franta...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.