Reportaje

UN CONSILIER RAIONAL DIN SÂNGEREI A ACUZAT-O PE PREŞEDINTA MOLDOVEI DE „PARTICIPARE PERSONALĂ LA CAMPANIA ELECTORALĂ A PAS”

16 august, 2023
UN CONSILIER RAIONAL DIN SÂNGEREI A ACUZAT-O PE PREŞEDINTA MOLDOVEI DE „PARTICIPARE PERSONALĂ LA CAMPANIA ELECTORALĂ A PAS”

Consilierul din raionul Sângerei, liderul organizației teritoriale a partidului CUB (Coaliția pentru unitate și bunăstare), Oleg Cernei, a acuzat-o pe președinta Maia Sandu că „participă personal la campania electorală a formaţiunii PAS de guvernământ și ademenește primarii de partea acesteia”. La o conferință de presă susţinută miercuri la agenția „INFOTAG”, el a spus că aceasta este o „încălcare gravă a legii”.

Potrivit lui Cernei, marţi „șefa statului a vizitat raionul Sângerei, iar aceasta a făcut-o fără să avertizeze conducerea Consiliului și a fost însoțită de deputatul Doina German, „responsabil” din partea PAS pentru această regiune”.

„Sunt foarte multe probleme în raion, datorii de milioane către profesori, economia este pe marginea prăpastiei. În calitate de consilier, am dorit să particip la această întâlnire. Acest lucru este cu atât mai legal, cu cât respectă cerințele legislației cu privire la guvernarea locală. Dar nu doar că paza nu m-a lăsat să intru, dar m-au și împins afară din încăpere în cel mai neceremonios mod”, s-a indignat Cernei.

În opinia sa, acesta este „un abuz evident al ofițerului Serviciului de protecţie şi pază de stat  (SPPS) Dumitru Brașovschi, rudă cu un fost deputat de pe vremea lui Plahotniuc”.

Cernei a solicitat să i se prezinte „scuze oficiale din partea conducerii SPPS pentru încălcările comise de angajat”.

El a acuzat-o pe şefa statului că „preşedintele republicii s-a transformat într-un agent electoral al partidului de guvernământ, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a legii și a normelor europene”. Cernei a condamnat „deplasările șefului statului prin țară cu numeroși agenţi de pază și un grup de consilieri pe cheltuiala contribuabililor”.

Oleg Cernei, membru al Consiliului raional Sângerei, a fost anterior membru al partidului PAS. În aprilie 2022, el a anunțat că-și suspendă activitatea de membru al partidului Acțiune și solidaritate din cauza incompatibilității apartenenței de partid cu funcția de coordonator în cadrul unui proiect de dezvoltare transfrontalieră și locală finanțat de Uniunea Europeană.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 17.08.2023 06:36:25 Mamuca
    Bravo, dl Cernei, bine faceti ca deschideti ochii pentru oamrni...
  2. 17.08.2023 06:38:14 Panfil
    El ne spune adavarul!
  3. 17.08.2023 06:40:58 Galina
    Este mare pacat ca dl Cernei a plecat de la PAS...
  4. 17.08.2023 06:43:26 Zosim
    Bravo, dl Cernei, jos palarie!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.