Reportaje

AGENȚII ECONOMICI DIN R.MOLDOVA SUNT INVITAȚI SĂ PARTICIPE LA EXPOZIȚIA CANTON IMPORT & EXPORT FAIR 2023 DIN CHINA

30 august, 2023
AGENȚII ECONOMICI DIN R.MOLDOVA SUNT INVITAȚI SĂ PARTICIPE LA EXPOZIȚIA CANTON IMPORT & EXPORT FAIR 2023 DIN CHINA
Camera de Comerț și Industrie Moldova-China invită reprezentanții mediului de afaceri din R.Moldova să participe la cea de 134-a ediție a expoziției Canton Import & Export Fair 2023 care va avea loc în Guangzhou (Canton), China, în perioada 15 octombrie - 5 noiembrie. Această  expoziție mai este numită și "Barometrul comerțului internațional al Chinei".

Boris FOCA, președintele CCI Moldova-China: Expoziția Canton Import & Export Fair 2023 este cea mai mare expoziție de mărfuri din China, în cadrul căreia sunt expuse o gamă foarte largă de produse, de la suvenire la automobile și echipamente tehnologice moderne. Prima ediție a acestei expoziții a avut loc din primăvara anului 1957 în provincia Guangdong din sudul Chinei. Expoziția globală reunește până la 52.000 de companii, inclusiv producători și dezvoltatori de noi tehnologii și echipamente. Suprafața expozițională depășește 1,2 mil. m2.

Canton Import & Export Fair 2023 se organizează primăvară și toamnă, ediția din toamnă având trei etape.

Boris FOCA: Prima etapă a expoziției se desfășoară în perioada  15-19 octombrie și propune vizitatorilor  electronice și electrocasnice, transport și piese de schimb, mașini, echipamente și materiale de construcții, produse chimice. În cadrul celei de-a doua etape, organizate în perioada 23-27 octombrie, sunt expuse bunuri de consum, cadouri și articole de design pentru casă iar în a treia etapă, 31 octombrie-5 noiembrie, textile și îmbrăcăminte, încălțăminte, papetărie, articole pentru petrecerea timpului liber, medicamente, dispozitive medicale, parfumuri, o gamă largă de produse pentru sănătate și un stil de viață sănătos. Participarea la Canton Import și Export 2023 oferă antreprenorilor moldoveni posibilitatea de a interacționa direct cu producătorii chinezi, de la cei care activează în industria chimică, până la producătorii de materiale de construcție, bunuri pentru adulți și copii, decorațiuni și multe altele.

În această toamnă, în perioada 26-28 octombrie, CCI Moldova-China va organiza, de asemenea, o misiune economică la Expoziția producătorilor de mașini și mărfuri agricole din renumita regiune chineză Wuhan.

Boris FOCA: Această regiune este cunoscută multor oameni de afaceri din R.Moldova. Specificul ei constă în faptul că participanții interacționează direct cu producătorii, fără intermediari. Iar colaborarea directă ajută agenții economici să economisească mijloace financiare.

Un alt eveniment important planificat de CCI Moldova-China pentru a doua jumătate a lunii octombrie este organizarea unei misiuni economice în regiunea chineză Macao.

Boris FOCA: În cadrul unui forum organizat recent, am avut ocazia să ne întâlnim cu conducerea Asociației Vinificatorilor din Macao. Reprezentanții acesteia au invitat vinificatorii moldoveni la un dialog direct. În cadrul misiunii economice pe care o vom organiza în această regiune, agenții economici din R.Moldova se vor familiariza cu felul în care este organizat segmentului de vânzare cu amănuntul, vor cunoaște specificul activității somelierilor, vor vizita restaurante, magazine și hoteluri. În Macao se comercializează vinuri argentiniene, portugheze și franceze. Deci ce nu ar fi acolo prezente și vinurile de calitate din RM? Acest lucru este posibil, iar în timpul misiunii producătorii din RM vor lua cunoștință de specificul unic al Macao.

CCI notează că, spre deosebire de alte regiuni ale Chinei în Macao nu se aplică taxe vamale la produsele vinicole. Acest lucru reprezintă un avantaj competitiv pentru vinificatori, deoarece în alte regiuni taxele reprezintă până la 50% din costul vinurilor.

CCI Moldova-China notează că participanții la misiunile economice în China se vor bucura de un vast program istoric și cultural pregătit de către reprezentanții Camerei în comun cu partenerii chinezi.

Boris FOCA: Regiunile și orașele enumerate mai sus au o istorie foarte veche și un mod de viață diferit de modul obișnuit de viață european. Va fi posibil să vedeți și să învățați toate acestea. CCI Moldova-China va fi ghidul și traducătorul dumneavoastră în timpul acestor misiuni. Vă așteaptă nu doar  întâlniri de afaceri și negocieri, dar și un program cultural bogat.

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 04.09.2023 01:28:31 Natali
    Ce serviciu bun ne propune palata, bravo!
  2. 04.09.2023 01:29:18 David
    Este foate buna oferta, numai daca nu este prea scumpa.
  3. 05.09.2023 10:39:47 Alex
    Dl Boris are grija, el se starue, numai ca antreprinorii nostrii nu prea au finante.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.