Poster financiar

COMITETUL DE CONDUCERE AL MOLDOVA AGROINDBANK CONVOACĂ ADUNAREA EXTRAORDINARĂ A ACŢIONARILOR

17 octombrie, 2018
COMITETUL DE CONDUCERE AL MOLDOVA AGROINDBANK  CONVOACĂ ADUNAREA EXTRAORDINARĂ A ACŢIONARILOR

Comitetul de conducere al Moldova Agroindbank (MAIB) convoacă pentru 22 noiembrie adunarea generală extraordinară a acţionarilor.

Potrivit comunicatului plasat pe site-ul băncii, ordinea de zi a adunării generale include trei subiecte: cu privire la încetarea înainte de termen a mandatului membrilor Consiliului băncii în exerciţiu, cu privire la alegerea unei noi componenţe a Consiliului băncii, dar şi cu privire la plata dividendelor pentru anul 2017 din contul profitului  nedistribuit al băncii.

La adunare pot participa acţionarii care deţin acţiuni ale instituţiei financiare la data de 16 octombrie 2018.

Solicitat de corespondentul INFOTAG, unul dintre acţionarii MAIB a spus că adunarea generală este determinată, în primul rând, de necesitatea alegerii unei noi componențe a Consiliului administrativ al băncii. În componenţa acestuia, formată din șapte persoane, vor intra reprezentanți ai noilor acționari străini ai băncii, care au procurat la 2 octombrie un pachet de 41,09% din acțiuni.

„Prin urmare, este logic ca în noul Consiliul administrativ să fie reprezentaţi membrii consorțiului de investitori străini”, a spus interlocutorul.

Potrivit lui, problema plății dividendelor către acționarii băncii a fost amânată pentru șase luni, fiind coordonată în baza recomandării Băncii Naționale a Moldovei, care nu și-a dat consimțământul pentru plata dividendelor în primăvara anului 2018, când MAIB a desfășurat adunarea generală anuală, la care au fost aprobate rezultatele financiare pentru 2017.

Acționarii au susținut în unanimitate propunerea președintelui comitetului de conducere al MAIB, Serghei Cebotari, de a amâna până la toamnă examinarea problemei plății dividendelor de către bancă.

„Atunci, în aprilie 2018, șeful băncii, care a primit notă „excelent” pentru rezultatele obținute de bancă în 2017, a presupus că problema transparenței unor acționari ar putea fi rezolvată pentru totdeauna și că la bancă vor veni investitori cu o reputație internațională înaltă”, a amintit acționarul.

El consideră că, datorită eforturilor comune ale Parlamentului, Guvernului și Băncii Naționale, principalul motiv pentru care banca nu a putut plăti dividendele a fost înlăturată și, astfel, proprietarii MAIB pot decide acum referitor la mărimea dividendelor pentru anul 2017.

 

Comentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 17.10.2018 09:12:58 Filaret
    Bravo dl Cebotari! Chindva el a zis - rabdarea si inca o data rabdarea si totul va fi bine. Actionarii MAIB merit sa primesc macar 180-200 de lei pe o actiune.
  2. 17.10.2018 04:43:51 Ana
    Dupa adunarea situatia la MAIB sa calmeaza si banca sa incepe sa dezvolta cu o 1000 cai de putera...
  3. 18.10.2018 07:11:37 ian
    deci nu numai cau au platit 1,000 in loc de 1,700 pret curent sau 3,500 book value (valori aproximative) dar noii actionari [nu as zice ebrd, sa nu ma pripesc] iau si dividendele pe anul trecut . good job. si banii, macar aia 1,000 merg la "actionarii rai"? ...sau se retin pentru indisciplina, altadata sa nu mai faca....
  4. 19.10.2018 11:35:38 Zdenec
    Bravo dl Cebotari pentru asa chestea bine venite pentru actionarii vechi si noi!

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.