Русский Română

Partide politice

AGRICULTORII DIN NORDUL ȚĂRII SUSȚIN MĂSURILE PROPUSE DE PDM

23 октября, 2014
AGRICULTORII DIN NORDUL ȚĂRII SUSȚIN MĂSURILE PROPUSE DE PDM Președintele Marian Lupu a discutat cu joi cu locuitorii din raionul Briceni despre sprijinul acordat agricultorilor de către Partidul Democrat.

 

Potrivit Agenției ”INFOTAG” cu referire la un comunicat al formațiunii, expresul Partidului Democrat a ajuns joi în nordul țării pentru a discuta cu fermierii.

 

“Agricultorii noștri merită mai mult. Ei merită să primească șansa de a produce și de a exporta mai mult. Cota redusă de 8% pentru TVA în agricultură și în domeniul procesării primare a produselor agricole îi va ajuta să devină competitivi pe piețele externe”, i-a răspuns Marian Lupu unui fermier din satul Șireuți, care s-a arătat îngrijorat de posibilitatea revenirii la cota comună a acestui impozit.

 

“Noi, agricultorii, suntem vulnerabili și avem nevoie de mai multă susținere din partea statului”, i-a spus fermierul lui Marian Lupu. În replică, președintele PDM a precizat că formațiunea democrată crede în efectele pozitive pentru agricultură ale reducerii TVA și va lupta pentru aceasta. ”Mesajul nostru este - investiți în agricultură pentru că veți avea condiții mai favorabile”, a adăugat președintele PDM.

 

Democratul Vasile Botnari, ministrul degrevat al Transporturilor, a vorbit la Orhei de spre necesitatea promovării unui program de sprijin guvernamental masiv pentru promovarea produselor moldovenești în Uniunea Europeană, dar și în Est.

 

“Deși este foarte important, nu este de de-ajuns să facem drumuri bune pentru transportul producției, să modernizăm calea ferată sau porturile pentru transportul pe apă. Mai trebuie să ne și facem cunoscuți în Europa. Pentru aceasta PDM propune un plan finanțat de stat pentru ca în 3 ani de zile produsele moldovenești să devină cunoscute și apreciate pe piața europeană”, a explicat Vasile Botnari, răspunzând la întrebarea unui localnic.

 

Democrații au prezentat la începutul acestei săptămâni măsurile pentru sprijinirea agricultorilor, ca parte din planul economic pentru creșterea Moldovei.