Social

PRIM-MINISTRUL DORIN RECEAN A ÎNDEMNAT CETĂȚENII SĂ PĂSTREZE CALMUL PRIVIND ÎNROLARE ÎN ARMATĂ: ACEASTA NU ESTE PREGĂTIRE PENTRU RĂZBOI

10 aprilie, 2024

Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre privind înrolarea cetățenilor la serviciul militar în perioada aprilie-iulie 2024. Conform INFOTAG, în total sunt planificați a fi chemați la serviciul militar (12 luni) până la 1450 de oameni; pentru serviciul militar scurt (3 luni) - până la zece. De asemenea, prin hotărârea guvernului, sunt concediați și transferați în rezervă membri ai Forțelor Armate chemați în aprilie-iulie 2023.

Prim-ministrul Dorin Recean a remarcat în acest sens că acum ”apar tot mai multe zvonuri legate de implicarea Moldovei în exerciții militare, chemarea rezerviștilor”. Recean a instruit ministrul Apărării Anatol Nosatîi să informeze populația că înrolarea, care se realizează de două ori pe an, este o procedură standard, care se desfășoară de zeci de ani.

”Nu ne pregătim pentru război. Facem ceea ce s-a făcut de zeci de ani”, a spus Recean. El i-a cerut ministrului să revizuiască comunicarea cu populația pentru ”a nu lăsa loc interpretărilor”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.