Русский Română

Partide politice

RENATO USATÎI I-A PROPUS LUI VLAD FILAT SĂ TREACĂ ÎMPREUNĂ TESTUL CU POLIGRAF

28 октября, 2014
RENATO USATÎI I-A PROPUS LUI VLAD FILAT SĂ TREACĂ ÎMPREUNĂ TESTUL CU POLIGRAF Politicianul și omul de afaceri, Renato Usatîi, care candidează pentru Parlament pe lista partidului Patria sub №1, a propus liderului Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, să treacă împreună testul cu poligraf.

 

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, Usatîi a făcut această propunere în rețelele de socializare, ca răspuns la declarația serviciului de presă al PLDM, care a numit afirmaţiile lui Usatîi despre faptul că de mai bine de doi ani a lucrat ca consilier șef al Prim-ministrului Filat, „falsuri grosolane lansate în scopuri electorale”.

 

Usatîi a menționat că expertiza legitimaţiei, semnată de Filat și taloanele speciale emise de MAI și demonstrate presei, va avea loc în Germania, şi nu în Moldova.

 

„Expertiza grafică va demonstra dacă semnătura lui Filat este autentică sau nu”, a spus Usatîi.

 

El a avertizat că funcţionarii care „vor face declaraţii false vor răspunde conform legii, împreună cu Filat”.

 

În comunicatul PLDM se afirmă că „un astfel de consilier nu a existat niciodată în aparatul Guvernului Republicii Moldova”.

 

„Consilierii Principali de Stat ai Prim-ministrului se numesc prin Dispoziţia Guvernului Republicii Moldova, care în mod obligatoriu este publicată în Monitorul Oficial. Angajarea în serviciul public se face prin ordin/dispoziţie a conducătorului autorităţii angajatoare şi acest document, prin definiţie, nu poate fi unul secret”, se afirmă în comunicatul de presă.

 

PLDM consideră că principalul scop al proiectului „Renato Usatîi” este să lovească în PLDM, în preşedintele Vlad Filat şi în parcursul european al Republicii Moldova. PLDM va face toate demersurile oficiale pentru ca organele de resort să sancţioneze declaraţiile antreprenorului.

 

Cancelaria de Stat a Guvernului Republicii Moldova, de asemenea, a spus că decizia privind numirea unui astfel de funcționar ca consilier principal de stat al Premierului nu poate fi secretă.

 

„În ceea ce privește cetățeanul RM cu numele Renato Usatîi nu a existat nici o decizie oficială sau secretă a Prim-ministrului”, se vorbeşte într-un comunicat de presă.

 

Liderul partidului Patria a declarat luni, într-o conferință de presă, că depune în instanţa de judecată un recurs pentru calomnie, de 10 mil. de lei împotriva liderului PLDM, Vlad Filat (Filat l-a numit un politician semihibrid – semi-securist, semi-bandit – „I”). De asemenea, Usatîi susține că Filat îi datorează până la 600 mii de lei.