Русский Română

Partide politice

PARTIDUL SOCIALIŞTILOR A CONTESTAT LA CURTEA CONSTITUŢIONALĂ „LEGEA MILIARDULUI”

21 июня, 2021
PARTIDUL SOCIALIŞTILOR A CONTESTAT LA CURTEA CONSTITUŢIONALĂ „LEGEA MILIARDULUI”

Partidul socialist a contestat la Curtea Constituţională „legea miliardului” (conform căreia au fost eliberate garanţii de stat pentru aproximativ 14 miliarde de lei, de a acoperi furtul din sistemul bancar). Potrivit INFOTAG, vicepreşedintele Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, candidatul la funcţia de deputat, Vlad Batrîncea, a declarat acest lucru, vineri, în cadrul unui briefing.

„În loc să folosească aceşti bani pentru a creşte salariile şi pensiile, pentru a sprijini fermierii, pentru a repara drumurile şi pentru a crea noi locuri de muncă, guvernul, în care intra şi preşedintele actual Maia Sandu, a transferat povara datoriei de 14 miliarde de lei asupra cetăţenilor, care împreună cu dobânzile este de 25 de miliarde de lei”, a spus deputatul.

Curtea Constituţională a recunoscut de două ori neconstituţionale legii, adoptate de PSRM-Şor, din cauza absenţei unui aviz al guvernului (obligatoriu, întrucât este vorba despre bugetul de stat). Aceste măsuri au fost criticate şi de Ion Chicu, care a deţinut funcţia de prim-ministru până la începutul anului 2021, întrucât nu au fost discutate cu cabinetul de miniştri.