Русский Română

Partide politice

PARTIDUL SOCIALIŞTILOR CERE SĂ FIE FĂCUTE PUBLICE MATERIALELE REFERITOARE LA „ACȚIUNILE SUBVERSIVE ÎMPOTRIVA MOLDOVEI”

10 февраля, 2023
PARTIDUL SOCIALIŞTILOR CERE SĂ FIE FĂCUTE PUBLICE MATERIALELE REFERITOARE LA „ACȚIUNILE SUBVERSIVE ÎMPOTRIVA MOLDOVEI”

Partidul socialiştilor (PSRM) a condamnat „scenariile care atrag Moldova în conflicte militare și jocuri geopolitice” şi a cerut dezvăluirea imediată a tuturor materialelor „despre așa-numitele „activități subversive” cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice”.

Potrivit „INFOTAG”, formaţiunea a făcut o asemenea declarație după ce Serviciul de informații și securitate (SIS) „a confirmat în grabă declarațiile președintelui Ucrainei, Volodymir Zelensky” (despre informațiile privind planul rusesc de destabilizare a situației politice din Moldova).

„În caz că asemenea informații nu vor fi prezentate, le vom califica drept provocatoare, menite să destabilizeze situația social-politică din Moldova, precum și o nouă încercare de a atrage țara noastră într-un conflict militar. Toate aceste acțiuni pot avea un singur scop – păstrarea puterii cu orice preț, interzicerea opoziției, lichidarea mass-mediei nedorite, cenzură și interzicerea alegerilor democratice. (…) Nu vom lăsa fără reacție o nouă încercare de a sustrage atenția oamenilor de la multiplele probleme sociale și economice pe care actuala guvernare nu este în măsură să le rezolve”, a subliniat PSRM.