Reportaje

16.06.2005 BIROUL ELVEŢIAN DE COOPERARE A LANSAT O NOUĂ FAZĂ A PROGRAMULUI DE GRANTURI MICI PENTRU ONG-URI

16.06.2005 BIROUL ELVEŢIAN DE COOPERARE A LANSAT O NOUĂ FAZĂ A PROGRAMULUI DE GRANTURI MICI PENTRU ONG-URI

Chişinău, 16 iunie. (INFOTAG). Biroul Elveţian de Cooperare a lansat joi o nouă fază a Programului de granturi mici pentru ONG-urile din Moldova.

Sergiu Buruiană, reprezentantul Biroului, a comunicat joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, că bugetul fazei a cincia pentru anii 2005/ 2006 este estimat la 190 mii de franci elveţieni (circa $152 mii).

El a informat că, de la începutul lansării programului în Moldova, ONG-urile locale au primit granturi în valoare totală de circa $450 mii. Partenerul principal este organizaţia neguvernamentală CAMIB, care acordă asistenţă tehnică şi administrativă, precum şi sprijin în gestionarea proiectelor pentru candidaţi.

Potrivit lui Sergiu Buruiană, în această perioadă s-a pus accentul pe proiectele din sfera socială. Mărimea granturilor acordate a variat între $5-15 mii. Totodată, s-a acordat prioritate ONG-urilor din spaţiul rural, pentru că cele din Chişinău şi Bălţi au mai multe şanse să obţină finanţări de la alţi donatori.

ONG-urile din regiunea transnistreană vor putea propune proiecte pentru finanţare, dar se va acorda prioritate proiectelor prezentate de ONG-uri care activează în afara oraşului Tiraspol. Tot în cadrul conferinţei de presă, reprezentanţii Biroului au anunţat lansarea unei noi faze a programului de integrare socială pentru copiii defavorizaţi şi cu disabilităţi, finanţat de Direcţia Elveţiană pentru Cooperare şi Dezvoltare şi care presupune organizarea odihnei a 1200 copii din Moldova la tabără de vară din satul Molovata Nouă.

Programul se implementează deja de cinci ani consecutivi.

Tabăra de vară va funcţiona în 6 ture şi va găzduii concomitent 200 de copii, inclusiv cu deficienţe locomotorii, mintale, de auz şi vorbire. Copiilor din Moldova li se va alătura în august un grup de copii din Belarus.

Programul este implementat în strînsă cooperare cu Departamentul Asistenţă Socială a Ministerului Sănătăţii şi Protecţiei Sociale, cu Ministerul Educaţiei, direcţiile raionale de asistenţă socială şi oficiul Direcţiei Elveţiene pentru Cooperare şi Dezvoltare din Minsk, cu suportul organizaţiei elveţiene PLUSPORT (sport pentru handicapaţi).

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.