Economie

NORVEGIA VA OFERI 30 DE MILIOANE DE EURO MOLDOVEI PENTRU DEZVOLTAREA ENERGETICĂ, CONSOLIDAREA EDUCAȚIEI ȘI A BUNEI GUVERNĂRI

08 mai, 2024

Norvegia va oferi Moldovei încă 30 de milioane de euro pentru realizarea obiectivelor republicii privind utilizarea surselor de energie regenerabilă și mai curată, consolidarea sistemului educațional și promovarea bunei guvernări. Serviciul de presă al Ministerului Energiei a comunicat pentru INFOTAG că acest lucru a fost anunțat de către premierul norvegian Jonas Gahr Støre în cadrul „Mesei rotunde privind energia”, organizată de Agenția Norvegiană pentru Cooperare și Dezvoltare (NORAD) la Oslo.

Premierul a menționat că Moldova a devenit al șaptelea beneficiar al asistenței norvegiene, deoarece a suferit considerabil din cauza consecințelor războiului din Ucraina. De asemenea, premierul a lăudat progresele înregistrate de autoritățile moldovenești în procesul de implementare a agendei europene de reforme, inclusiv în sectorul energetic.

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a subliniat angajamentul Moldovei de a consolida sustenabilitatea energetică și a vorbit despre planurile ambițioase în domeniul eficienței energetice, al energiei regenerabile, al digitalizării și al securității cibernetice a sectorului energetic.

„Moldova este angajată să accelereze tranziția către un viitor energetic mai verde și mai durabil, cooperarea și sprijinul din partea unor parteneri credibili, cum ar fi Norvegia, sunt esențiale pentru a realiza ceea ce ne-am propus”, a declarat Parlicov.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.05.08 13:48 Fima
    Dl Parlicov atrage banii in Moldova si reformeaza sectorul energetic.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.