Reportaje

28.06.05 ADEPT A LANSAT O RUBRICĂ PE SITE-UL SĂU OFICIAL, DEDICATĂ LEGERILOR DIN 10 IULIE

28.06.05 ADEPT A LANSAT O RUBRICĂ PE SITE-UL SĂU OFICIAL, DEDICATĂ LEGERILOR DIN 10 IULIE

Chişinău, 28 iunie. (INFOTAG). Asociaţia pentru democraţie participativă (ADEPT) a lansat pe site-ul său oficial – www.alegeri2005.md – o rubrică dedicată alegerilor anticipate ale primarului capitalei, prorgamate pentru 10 iulie, au anunţat, marţi, reprezentanţii organizaţiei, în cadrul unei conferinţe de presă la Agenţia INFOTAG.

Rubrica include: legislaţia electorală, reglementările CEC privind scrutinul local, hotărîrile Consiliului Electoral de Circumscripţie Chişinău şi informaţii despre fiecare candidat de primar al municipiului Chişinău – date biografice, platforma electorală, declaraţii, sesizări, comunicate de presă, sloganuri electorale, publicitate electorală etc.

Tot pe site au fost inaugurate două rubrici noi: “Curierul electoral”, care reflectă evoluţia principalelor proceduri electorale şi evenimente ce ţin de alegerile locale noi, inclusiv la Chişinău; “Comentarii”, care include analize echidistante ale procesului electoral şi ale fenomenelor politice şi socio-economice conexe.

Conducerea ADEPT urmăreşte scopul de a asigura o reflectare operativă, sistematică şi echidistantă a comportamentului tuturor concurenţilor electorali antrenaţi în competiţia pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, precum şi de a asigura o diseminare cît mai largă a informaţiilor şi materialelor pentru o mai bună informare a alegătorilor.

Rubrica a fost lansată în cadrul proiectului “Susţinerea alegerilor libere şi corecte din 2005” - un proiect de monitorizare a procesului electoral 2005, realizat cu suportul financiar al Ambasadei Britanice la Chişinău.

Solicitat de reporterul INFOTAG să comenteze eventuala participare a electoratului la alegerile din 10 iulie, Igor Boţan, directorul ADEPT, a menţionat că, de obicei, rata de participare a electoratului din Chişinău este de 40-45%, iar în acest an ar putea fi şi mai mică, pentru că o bună parte de alegători se vor afla în concedii.

„Este pentru prima dată cînd avem alegeri vara. Consider că, la scrutinul din 10 iulie, vor participa, în special, persoanele cu o mobilitate redusă, care nu pot pleca în concedii”,a spus el.

Igor Boţan nu a apreciat şansele candidaţilor la funcţia de primar, pe motivul că, de obicei, „ADEPT se abţine de la astfel de comentarii în timpul campaniei electorale”.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.