Reportaje

28.06.05 STUDENŢII NU SÎNT DE ACORD CU DATA ALEGERILOR PENTRU PRIMARUL GENERAL AL CAPITALEI

28.06.05 STUDENŢII NU SÎNT DE ACORD CU DATA ALEGERILOR PENTRU PRIMARUL GENERAL AL CAPITALEI

Chişinău, 28 iunie. (INFOTAG). Federaţia a Organizaţiilor de Studenţi şi Tineret din Moldova (FOSTM), care are cca 3 mii de membri, protestează împotriva datei de 10 iulie cînd în Chişinău se va desfăşura alegerile pentru Primarul General al capitalei. Despre aceasta s-a vorbit la conferinţa de presă de marţi susţinută de către membrii FOSTM.

După cum transmite INFOTAG, Angel Agachi, preşedintele FOSTM a comunicat că data de 10 iulie este una bine gîndită, prin care studenţii sînt excluşi de la vot.

„Pînă la 1 iulie, conform contractului încheiat la începutul anului, studenţii care locuiesc în cămine trebuie să plece acasă. Aceasta înseamnă că ei nu vor putea să-şi exercite dreptul de vot, or această categorie electorală constituie cca 15% din electoratul total al Chişinăului” – afirmă Agachi.

El a precizat că la moment nu se cunoaşte o cifră concretă a studenţilor ce locuiesc în cămine, dar cifra celor care au primit viză de reşedinţă temporară este de 43 mii.

„Cerem prelungirea termenului de şedere a studenţilor în cămine. Ştim că aceasta presupune care-va cheltuieli suplimentare, dar Moldova este un stat care tinde spre principii democratice şi valori europene, iar aceasta înseamnă tuturor categoriilor trebuie să le fie create condiţii oportune pentru a aşi exercita votul legal” – a mai spus preşedintele FOSTM.

Angel Agachi a relevat că în caz contrar ei vor fi obligaţi să recurgă la diverse forme legale de apărare a drepturilor.

„La momentul de faţă am depus cereri de pichetare a Comisie Electorale Centrale pentru zilele de 30 iunie şi 6 iulie curent. De asemenea, vom trimite scrisori Consiliului Europei, Uniunii Europe şi Organizaţiei europene pentru Securitate şi Cooperare” – a precizat el.

Preşedintele FOSTM a mai spus că federaţia nu susţine nici un candidat la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.