Reportaje

29.06.05 SIMPLIFICAREA PROCEDURILOR DE LEGALIZARE PESTE HOTRARE VA REDUCE TRAFICUL DE FIINŢE UMANE

29.06.05 SIMPLIFICAREA PROCEDURILOR DE LEGALIZARE PESTE HOTRARE VA REDUCE TRAFICUL DE FIINŢE UMANE

Chişinău, 29 iunie. (INFOTAG). Simplificarea procedurilor de legalizare a cetăţenilor moldoveni peste hotare va reduce traficul de fiinţe umane, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la Agenţia INFOTAG, deputatul Parlamentului European, Maria Carlchamre din Suedia, după încheierea vizitei sale în Moldova.

«Dacă cetăţenii Moldovei vor putea să muncească legal peste hotare, ei nu vor mai trebui să apeleze la ajutorul traficanţilor. Aderarea Moldovei la Uniunea Europeană va simplifica procedura de deplasare a cetăţenilor peste hotare, în condiţii legale”, a spus parlamentarul.

Ea a afirmat că de creşterea traficului se fac vinovate ţările în care serviciile sexuale sînt solicitate, astfel, este stimulat traficul de femei. Carlchamre este de părere că autorităţile statelor respective sînt cele care trebuie să contracareze în primul rînd acest fenomen.

Situaţia poate fi schimbată în bine în cazul în care vor fi aplicate sancţiuni faţă de consumatorii de servicii sexuale. «Moldova trebuie să-şi informeze cetăţenii asupra pericolului de trafic, să ajute persoanele care au fost traficate să se reintegreze în societate. Majoritatea organizaţiilor neguvernamentale care există aici fac faţă excelent acestei sarcini, a subliniat Maria Carlchamre.

Ea a pledat pentru mai multă eficienţă în procesul de depistare şi pedepsire a organizatorilor de trafic în interiorul Moldovei şi a discutat această problemă cu reprezentanţii Procuraturii generale a republicii.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.