Reportaje

29.05.06 PNUD A LANSAT PROGRAMUL DE GRANTURI MICI ÎN DOMENIUL DREPTURILOR OMULUI

29.05.06 PNUD A LANSAT PROGRAMUL DE GRANTURI MICI ÎN DOMENIUL DREPTURILOR OMULUI

Chişinău, 29 iunie. (INFOTAG). Proiectul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) „Susţinere în implementarea Planului de acţiuni în domeniul drepturilor omului” (PNADO) a lansat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la Agenţia INFOTAG, Programul de granturi mici în domeniul drepturilor omului, evaluat la 40 mii dolari SUA.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Nicoleta Culava, managerul proiectului, a declarat că vor fi acordate granturi în valori cuprinse între 1 mie şi 5 mii de colari, organizaţiilor neguvernamentale „care vor desfăşura activităţi cu un impact direct asupra categoriilor defavorizate şi care promovează drepturile omului la nivel comunitar în parteneriat cu autorităţile locale”.

Proiectele în valoare de cel mult 5 mii dolari trebuie să aibă o durată de maxim 6 luni, iar cele de 1 mie de dolari - 3 luni.

Culava a mai specificat că vor fi finanţate doar proiectele care vor aborda în complex problematica identificată şi vor conţine activităţi cu impact pozitiv asupra beneficiarilor. Granturile vor fi acordate în cadrul unui concurs deschis. Un grup de experţi independenţi va analiza şi va selecta cererile de finanţare.

La conferinţă a mai fost prezentat un sondaj de opinie privind respectarea drepturilor omului în Moldova, la care au participat 1,1 mii persoane.

„Majoritatea participanţilor la sondaj susţin că în Moldova drepturile omului se încalcă sistematic, în special, dreptul la muncă; la trai decent, ocrotirea sănătăţii, asistenţă medicală, drepturile de consumator”, a menţionat Nicoleta Culava. Un sondaj similar va fi realizat şi la etapa finală a proiectului, în anul 2008, pentru a se constata dacă au fost înregistrate progrese în domeniul respectării drepturilor omului în Moldova.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.