Reportaje

01.07.05 CANDIDATUL DE PRIMAR DORIN CHIRTOACĂ ÎŞI PROPUNE SĂ SOLUŢIONEZE ÎN MOD PRIORITAR PROBLEMELE SATELOR DIN MUNICIPIU

01.07.05 CANDIDATUL DE PRIMAR DORIN CHIRTOACĂ ÎŞI PROPUNE SĂ SOLUŢIONEZE ÎN MOD PRIORITAR PROBLEMELE SATELOR DIN MUNICIPIU

Chişinău, 1 iulie. (INFOTAG). Dorin Chirtoacă, candidat de Primar General al municipiului Chişinău din partea Partidului Liberal, consideră că problemele satelor din componenţa municipiului trebuie soluţionate în mod prioritar.

Chirtoacă a menţionat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Agenţia INFOTAG, că „starea de lucruri din aceste sate ar trebui adusă cel puţin la nivelul celei din oraşul Chişinău”.

„În prezent, în aceste localităţi nu există nici cele mai elementare condiţii. Situaţia este mai proastă chiar decît în cele mai îndepărtate cartiere din Chişinău. Am vorbit cu oamenii din sate şi, vreau să vă spun că în unele localităţi primarul nu a călcat de zece ani, lucru care este anormal”, a declarat el.

Dorin Chirtoacă consideră că în localităţile respective trebuie rezolvate, în primul rînd, problemele drumurilor, cele de aprovizionare cu apă şi de canalizare.

Alte probleme, în opinia lui, ţin de reciclarea deşeurilor, construcţia şi reparaţia obiectivelor socio-culturale, „pentru a crea condiţii normale de dezvoltare pentru noua generaţie”.

De asemenea, Dorin Chirtoacă îşi propune să soluţioneze problema comercializării în capitală a produselor agricole din localităţile municipiului.

„Fermierii satelor din municipiu de multe ori nu pot găsi locuri la pieţele din Chişinău. După ce voi deveni primar, voi obliga administraţia pieţelor să rezolve problema în termen de o săptămînă. Dacă nu vor reuşi, personal voi merge cu fermierii la orele 5.00 dimineaţa la piaţă şi le voi găsi loc ca să-şi comercializeze producţia”, a declarat el.

Candidatul liberal a mai pledat pentru elaborarea planurilor de soluţionare a problemelor pentru fiecare localitate, întrucît fiecare are specificul ei.

El a declarat că va găsi fondurile necesare soluţionării problemelor, după ce vor fi optimizate cheltuielile bugetului local, precum şi în urma negocierilor cu administraţia centrală, pe care va încerca să o convingă să majoreze alocaţiile pentru municipiu.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.