Reportaje

02.03.2006 13 FINALIŞTI AI CONCURSULUI NAŢIONAL PENTRU „EUROVISION” CER O COMPETIŢIE REPETATĂ CU ACEIAŞI PARTICIPANŢI

02.03.2006 13 FINALIŞTI AI CONCURSULUI NAŢIONAL PENTRU „EUROVISION” CER O COMPETIŢIE  REPETATĂ  CU ACEIAŞI PARTICIPANŢI

Chişinău, 2 martie. (INFOTAG). 13 interpreţi calificaţi în finala concursului de preselecţie pentru „Eurovision”, care a avut loc sîmbătă, 25 februarie, cer repetarea competiţiei cu aceiaşi participanţi, după ce sîmbătă trei concurenţi, Serj Cuzenkov, Alexa&Moldstar şi Geta Burlacu, au acumulat acelaşi număr de voturi, iar publicul nu a putut afla voturile juriului şi rezultatul corect al televotingului.

Într-o conferinţă de presă, susţinută, joi, la Agenţia INFOTAG, de către unii participanţi la concurs, Vlad Gorgos, producătorul formaţiei „Milenium”, clasate pe locul patru, a declarat că juriul şi comitetul organizatoric au încălcat grav regulamentul „Eurovision”.

„Nici pînă astăzi nimeni nu a aflat cum a votat juriul şi în ce temei a decis să organizeze încă o etapă finală a concursului. Regulamentul prevedea foarte clar modul de selectare a finalistului. Poate că piesele, interpreţii care au participat în finală nu au fost cei mai buni, dar ei au fost selectaţi de acelaşi juriu din peste 40 de concurenţi. Bun sau rău, dar trebuia desemnat finalistul care să ne reprezinte la „Eurovision” şi să nu se ajungă la asemenea încălcări flagrante”, a spus Vlad Gorgos.

În opinia lui, comitetul organizatoric ar trebui să desfăşoare repetat finala „Eurovision”. „Este foarte greu să organizezi un concurs ca cel de sîmbătă, dar concertul ar putea fi retransmis la televizor, pentru ca publicul să voteze şi în baza acestor voturi să fie selectat cîştigătorul. Sau, concursul ar putea fi organizat încă odată, fără a fi transmis la televizor, dar cu un alt juriu”, a afirmat producătorul „Milenium”.

13 participanţi la finala de sîmbătă au depus o contestaţie privind încălcarea regulamentului concursului, adresată comitetului organizatoric, Prim-ministrului Vasile Tarlev şi deputatului Victor Stepaniuc, preşedintele Comisiei parlamentare pentru cultură, ştiinţă, învăţămînt, tineret, sport şi mass-media.

„Ne gîndeam să acţionăm în judecată comitetul organizatoric, pentru că am pierdut timp, bani, nervi, dar juriştii ne-au sfătuit să nu facem acest lucru, pentru că oricum la noi în ţară justiţia nu e de partea celor păgubiţi”, a spus Gorgos.

Interpreta Alexa a anunţat că nu va participa la concurs dacă la finala repetată vor fi admişi şi alţi interpreţi, care nu au parcurs toate etapele de selecţie. „Ar fi incorect ca la finală să vină interpreţi care nu au participat pînă acum, s-au inspirat din munca noastră, eventual, au analizat greşelile pe care le-am făcut. Astfel, noi am fi puşi în condiţii inegale”, a declarat Alexa.

Ea a spus că ar putea trimite o contestaţie la comitetul organizatoric al concursului european „Eurovision”, pentru a-l informa despre modul în care decurge preselecţia naţională. „Poate în anul viitor, concursul de la noi va fi monitorizat de o comisie internaţională europeană şi astfel nu vor mai fi comise atîtea încălcări”, a opinat Alexa.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.