Reportaje

29.03.2006 PL CERE EXPULZAREA DIN ŢARĂ A AMBASADORULUI RUS LA CHIŞINĂU

29.03.2006 PL CERE EXPULZAREA DIN ŢARĂ A AMBASADORULUI RUS LA CHIŞINĂU

Chişinău, 29 martie. (INFOTAG). Partidul Liberal (Pl) din R.Moldova cere conducerii ţării să-l declare persoană non-grata pe Nicolae Reabov, Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, şi, respectiv, să-l expulzeze din ţară.

La conferinţa de presă, susţinută, miercuri, de către liderii partidului, Mihai Ghimpu, preşedintele PL, a opinat că prin declaraţiile făcute la 20 martie curent, Reabov a încălcat prevederile Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice, conform cărora „persoanele cu statut diplomatic au datoria de a respecta legile şi regulamentele statului acreditar” şi „de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat”.

„Reabov a adus mai multe învinuiri neîntemeiate Republicii Moldova, dar şi a ofensat dur Uniunea Europeană şi SUA. Astfel, el a dovedit că este avocatul Rusiei în problema transnistreană şi este protectorul liderului de la Tiraspol, Igor Smirnov”, a spus Ghimpu, abordînd, în context, necesitatea schimbării statutului Rusiei în procesul de negocieri, din ţară-garant în parte în conflict.

Cred că a sosit timpul să fim fermi în aceste decizii şi să fim respectaţi de Rusia, deşi sîntem un stat mai mic şi mai sărac. Rusia, la momentul de faţă, ne presează atît la capitolul gaze, cît şi la exportul produselor alimentare, de aceea faptul că îl vom expulza pe Reabov din ţară, nu cred că ne va complica şi mai mult relaţiile, a afirmat liderul PL.

El a îndemnat conducerea ţării să nu permită regimului Smirnov şi Federaţiei Ruse să atingă integritatea, suveranitatea şi independenţa R. Moldova.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.