Reportaje

12.04.2006 ISRAELUL VA COLABORA CU R.MOLDOVA ÎN CADRUL PROIECTULUI „MEDICII ÎMPOTRIVA TERORII”

12.04.2006 ISRAELUL VA COLABORA CU R.MOLDOVA ÎN CADRUL PROIECTULUI „MEDICII ÎMPOTRIVA TERORII”

Chişinău. 12 aprilie (INFOTAG). Israelul va colabora cu R. Moldova în cadrul proiectului „Medicii împotriva terorii”. La Chişinău a sosit o delegaţie reprezentativă a Congresului Mondial al Evreilor Ruşi care le va oferi colegilor moldoveni experienţa sa în domeniul asistenţei pentru victimele teroriştilor, a comunicat într-o conferinţă de presă susţinută la Agenţia INFOTAG Iulia Caplan, directorul filialei israeliene a Congresului.

«Medicii din Israel au o experienţă bogată în domeniul acordării de asistenţă medicală şi psihologică cetăţenilor care au suferit de pe urma atacurilor teroriste. Din asociaţia medicilor care lucrează în acest domeniu fac parte 296 de persoane”, a menţionat Caplan, subliniind interesul medicilor moldoveni faţă de colegii israelieni şi exprimîndu-şi speranţa la o colaborare strînsă şi dirabilă.

Vicedirectorul Centrului Naţional Ştiinţifiuco-Practic Medicină de Urgenţă, Lev Crivceanschi, a opinat că pe lîngă medici, o instruire specială trebuie să urmeze militarii, salvatorii, serviciile de pompieri din republică. INFOTAG precizează: Congresul Mondial al Evreilor Ruşi are reprezentanţe în 28 de ţări ale lumii. Congresul medicii împotriva terorii a fost înregistrat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în anul 2005.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.