Reportaje

19.04.2006 ONG-URILE DIN R.MOLDOVA VOR AJUTA GUVERNUL ÎN REFORMAREA SISTEMULUI DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ

19.04.2006 ONG-URILE DIN R.MOLDOVA VOR AJUTA GUVERNUL ÎN REFORMAREA SISTEMULUI DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ

Chişinău. 19 aprilie (INFOTAG). Organizaţiile neguvernamentale din R. Moldova sînt dispuse să acorde ajutor în reformarea sistemului de asistenţă socială pentru pensionari şi invalizi, s-a declarat, miercuri, la Forumul Naţional pentru Sănătate şi Îngrijiri Comunitare –Perspective în R. Moldova.

La forumul organizat de Asociaţia pentru Caritate şi Asistenţă Socială „ACASA”, Misiunea Catolică Religioasă „CARITAS Moldova”, Asociaţia de Nursing din Moldova şi Societatea Management şi Asigurări în Medicină, a fost prezentat proiectul-pilot “Crearea premiselor pentru lansarea proiectului de reformare a sistemului de îngrijiri medicale în R. Moldova”, prevăzut pe un termen de un an.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Tatiana Zavtoni-Oprea, manager de proiect, a informat la forum că finanţările pentru proiect, în valoare de 120 mii euro, au fost oferite de Fundaţia „Cordaid” (Olanda). În cadrul proiectului, urmează a fi efectuate studiile necesare în raioanele republicii, depistate problemele pensionarilor şi invalizilor, precum şi cele cu care se confruntă medicii, lucrătorii sociali, autorităţile locale. Rezultatele proiectului vor ajuta la întocmirea planului de reformare a sistemului existent, aplicînd experienţa internaţională în domeniu, a mai spus Zavtoni-Oprea.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.