Reportaje

02.05.2006 HOMOSEXUALII ŞI LESBIENELE NU VOR PUTEA MĂRŞĂLUI ÎN FAŢA PARLAMENTULUI NICI ÎN ACEST AN

02.05.2006 HOMOSEXUALII ŞI LESBIENELE NU VOR PUTEA MĂRŞĂLUI ÎN FAŢA PARLAMENTULUI NICI ÎN ACEST AN

Chişinău. 2 mai (INFOTAG). Primăria de Chişinău interzice, pe parcursul a doi ani consecutivi, centrului „GenderDoc-M” organizarea unui marş al lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor în faţa sediului Parlamentului R. Moldova.

Preşedintele Centrului, Alexei Marcicov, a informat, marţi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că marşul urma să aibă loc pe 5 mai, în cadrul ediţiei a V-a a festivalului „Curcubeul de-asupra Nistrului”, iar Primăria şi-a motivat decizia prin temerile că „ar putea avea loc încălcări ale ordinii publice cu consecinţe grave pentru societate”.

„Considerăm că aceste argumente sînt nefondate şi ofensează minorităţile naţionale. Refuzul încalcă drepturile fundamentale ale omului şi angajamentele pe care R. Moldova le-a asumat în cadrul Planului de Acţiuni R. Moldova - Uniunea Europeană, care prevede adoptarea unei legislaţii antidiscriminatorii faţă de minorităţi, în conformitate cu standardele europene”, a spus Marcicov.

El a declarat că „GenderDoc-M” va contesta interdicţia în judecată şi va propune organismelor şi ţărilor europene să discute cu autorităţile moldovene pe tema minorităţilor sexuale. „Nu vom încălca decizia adoptată de autorităţile capitalei, dar festivalul va avea loc. Programul evenimentului are un caracter în exclusivitate paşnic, cu manifestări culturale şi cognitive, inclusiv o conferinţă internaţională, un festival de filme tematice, un turneu de mini-fotbal, programe show. La festival vor veni oaspeţi din Suedia, Rusia, Ucraina, România, Olanda, Belgia şi alte ţări”, a mai spus Marcicov.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.