Reportaje

23.05.2006 ESEURILE DEŢINĂTORILOR BURSELOR DE MERIT - 2006 VOR FI TRANSMISE PARLAMENTARILOR

23.05.2006 ESEURILE DEŢINĂTORILOR BURSELOR DE MERIT - 2006  VOR FI TRANSMISE PARLAMENTARILOR

Chişinău, 23 mai. (INFOTAG). Cele mai bune eseuri pe tema „Un discurs în Parlament”, scrise de studenţi deţinători de Burse de merit – 2006, vor fi transmise deputaţilor, s-a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă de totalizare a ediţiei a 11-a a concursului „Bursele de Merit –2006”, susţinută de către membri Consiliului rectorilor din Moldova şi Centrul de Informaţii Universitare.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Gheorghe Rusnac, preşedintele consiliului, a menţionat că eseurile reflectă viziunea studenţilor asupra problemelor din societate şi propun soluţii pentru rezolvarea acestora. „Cred că deputaţilor le va fi interesant să le citească, mai ales că au fost scrise de studenţi din diferite domenii”, a spus Rusnac.

Angela Muşet, directorul Centrului de Informaţii Universitare, a informat că pentru ediţia din acest an a concursului au fost depuse aproape 340 de cereri de participare, de la 20 de instituţii universitare din ţară. „Bursele de Merit-2006, au fost acordate în rezultatul evaluării dosarelor depuse şi a eseurilor scrise. Consiliul Rectorilor a acordat burse de merit unui număr de 47 de studenţi de la 10 universităţi. Din aceştia, 5 s-au învrednicit de burse de gradul I (7 mii lei), 12 – de burse de gradul II (5 mii lei), iar 30 de studenţi - de burse de gradul III (3 mii lei), a precizat Muşet.

La desemnarea cîştigătorilor s-a luat în calcul calitatea eseului, notele obţinute pe parcursul anului de învăţămînt, dar şi activităţile extracuriculare. Cei mai mulţi bursieri în anul curent are Universitatea de Stat din Moldova – 14, urmată de Universitatea Liberă Internaţională şi Universitatea de Stat „N. Testemiţeanu” – cîte 7, Universitatea Tehnică din Moldova – 6. Au fost premiaţi şi studenţi de la instituţii de învăţămînt din Comrat şi Bălţi.

Programul „Burse de Merit” a fost lansat în anul 1996, la iniţiativele Fundaţiei Soros-Moldova, iar din anul 2001 este susţinut de Banca Comercială Moldova Agroindbank, din 2004 - de compania Voxtel SA.

Ceremonia de înmînare a burselor de merit va avea loc pe 25 mai, 18:30, în incinta Centrului Cultural-Distractiv „Moscova”.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.