Reportaje

28.09.2006 TINERII POLITICIENI DIN EUROPA DE EST ŞI EURASIA AU LANSAT UN SITE PROPRIU

28.09.2006 TINERII POLITICIENI DIN EUROPA DE EST ŞI EURASIA AU LANSAT UN SITE PROPRIU

Chişinău, 28 septembrie, (INFOTAG). Tinerii lideri politici din Europa de Est şi Eurasia, reuniţi la un seminar la Chişinău, au anunţat lansarea site-ului propriu www.democraticyouth.net.

Nataşa Iudic, reprezentant al tinerilor lideri politici din Serbia, a opinat, joi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că site-ul va ajuta tinerii politicieni din diferite ţări să-şi unească eforturile şi le va oferi posibilitatea de dialog. „Nevoia lansării site-ului a fost enunţată încă în anul trecut, la seminarul care a avut loc în Macedonia. În acest an, prin eforturile participanţilor la seminar am creat site-ul pe care orice doritor îşi poate expune opinia şi discuta problema care îl interesează, după ce va selecta tema”, a subliniat Iudic. Ea a mai spus că datorită reţelei virtuale, liderii tineri îşi vor putea promova ideile cu mai mult succes.

Participanţii la seminar au făcut publică o declaraţie finală care conţine activităţile preconizate de promovare a democraţiei în ţările lor. Ei au subliniat că problema democraţiei este o ameninţare pentru dezvoltarea democraţiei la toate nivelurile şi trebuie combătută şi s-au declarat convinşi că promovarea educaţiei civice, antrenarea tinerilor în procesul politic şi colaborarea transfrontalieră reprezintă o componentă majoră a apărării valorilor democratice. Tinerii lideri politici din Europa de Est şi Eurasia au chemat tinerii să se implice activ în lupta împotriva represiunilor, corupţiei şi totalitarismului.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.