Reportaje

17.10.2006 CETĂŢENII MOLDOVENI VOR PUTEA EFECTUA PLĂŢI PE INTERNET

17.10.2006 CETĂŢENII MOLDOVENI VOR PUTEA EFECTUA PLĂŢI PE INTERNET

Chişinău, 17 octombrie, (INFOTAG). Cetăţenii Republicii Moldova vor putea efectua orice achitări şi plăţi pe Internet, datorită sistemului Emoney.

Ruslan Popa, director executiv al companiei „Emoney-Prim”, responsabile de elaborarea sistemului, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că inovaţia le va permite persoanelor juridice şi fizice să-şi gestioneze finanţele şi să facă economie de timp, întrucît Emoney face posibilă achitarea costului cumpărăturilor, al serviciilor comunale, al celor de Internet, a tarifelor la telefonia mobilă şi IP, efectuarea comenzilor pentru servicii, verificarea situaţiei contului electronic, în orice moment din 24 de ore.

Cei care doresc să utilizeze sistemul, urmează să se înregistreze pe site-ul www.emoney.md şi să-şi suplimenteze contul electronic, efectuînd un transfer bancar către Emoney-Prim, sau la oricare din cele 50 de reprezentanţe ale BC Mobiasbancă, partenerul sistemului. În plus, au fost puse în vînzare carduri preplătite cu valoarea nominală de 50, 100 şi 300 lei, care se vînd la Poşta Moldovei şi Moldpresa.

Popa a mai informat că Emoney-Prim a încheiat contracte cu companii ca Sky Aliance, Neotel, Goods, Telemedia Group, Patria. Acum, se rezolvă problemele tehnice, iar peste 2 săptămîni majoritatea companiilor vor fi conectate la sistemul de plăţi electronice. „Sperăm ca în primul an numărul utilizatorilor sistemului nostru să ajungă la 40 mii, mai ales, în condiţiile în care accesul la Internet devine tot mai simplu, an de an”, a opinat el.

Preşedintele Consiliului de Administraţie Mobiasbancă, Nicolai Dorin, a menţionat că sistemul de plăţi electronice pentru Moldova este ultramodern, că piaţa uneori rămîne în urmă de asemenea inovaţii, motiv pentru care companiile trebuie să depună eforturi mari pentru a-şi promova produsele.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.