Reportaje

18.10.2006 GRUPUL DE INIŢIATIVĂ AL MIŞCĂRII POLITICE “ACŢIUNEA EUROPEANĂ” VA SOLICITA ÎNREGISTRAREA FORMAŢIUNII

18.10.2006 GRUPUL DE INIŢIATIVĂ AL MIŞCĂRII POLITICE “ACŢIUNEA EUROPEANĂ” VA SOLICITA ÎNREGISTRAREA FORMAŢIUNII

Chişinău, 18 octombrie. (INFOTAG). Grupul de iniţiativă al Mişcării social-politice “Acţiunea Europeană” consideră că a sosit timpul ca formaţiunea să fie înregistrată oficial la Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova.

Anatol Petrenco, preşedintele grupului, a informat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că la 22 octombrie, la Chişinău va avea loc Congresul de constituire a partidului. “Noi ne-m lansat în Moldova în toamna anului 2005, după ce ne-am dat seama că alegerile care au avut loc în martie, acelaşi an, au înrăutăţit situaţia politică din ţară”, a amintit Petrenco.

El a spus că, pe parcursul primului an de activitate, Mişcarea „Acţiunea Europeană” a inaugurat filiale în 25 de raioane ale republicii, a colectat peste 6 mii de semnături în sprijinul constituiri sale şi are cîte cel puţin 150 de susţinători în fiecare raion, iar în mun. Chişinău există peste o mie de persoane care doresc să devină membrii ai noului partid.

La Congresul din 22 octombrie va fi discutat statutul Mişcării, programul, simbolul, va fi aleasă conducerea, va fi adoptat un apel către populaţia ţării. „”Acţiunea Europeană” are scopul de a construi o alternativă a actualei guvernări comuniste, va depune eforturi pentru integrarea Moldovei la Uniunea Europeană, va lupta pentru ca cetăţenii Moldovei să nu fie discriminaţi în lume, adică să circule liber în spaţiul european, să studieze şi să fie legali în orice ţară. În primul rînd, vom crea condiţii pentru ca cetăţenii noştri să poate munci şi învăţa în condiţii decente în Moldova”, a declarat Anatol Petrenco.

„Acţiunea Europeană” a lansat şi propriul site www.mae.provest.md.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.