Reportaje

24.10.2006 PL NU ACCEPTĂ UNIFICAREA FORŢELOR LIBERALE ÎMPREUNĂ CU POLITICIENII CARE AU COLABORAT CU COMUNIŞTII

24.10.2006 PL NU ACCEPTĂ UNIFICAREA FORŢELOR LIBERALE ÎMPREUNĂ CU POLITICIENII CARE AU COLABORAT CU COMUNIŞTII

Chişinău, 24 octombrie. (INFOTAG). Partidul Liberal (PL) nu acceptă ideea să purceadă la unificarea forţelor liberale cu politicienii care au lucrat în structurile sovietice de ocupaţie, au colaborat cu acestea şi au făcut alianţă cu Partidul Comuniştilor, a declarat, marţi, liderul PL, Mihai Ghimpu, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG.

Agenţia INFOTAG a mai transmis anterior că ideea respectivă a fost lansată de Partidul Social-Liberal (PSL) şi susţinută ulterior de deputaţii liberali Vitalia Pavlicenco şi Anatol Ţăranu, excluşi din Alianţa „Moldova Noastră”. (Deputaţii PSL au votat pentru realegerea lui Vladimir Voronin în funcţia de şef de stat, iar Pavlicenco a cerut, recent, Serviciului de Informaţii şi Securitate să-i deconspire dosarul „pentru a pune astfel capăt speculaţiilor potrivit cărora ea ar fi colaborat cu KGB-ul sovietic” – nota I).

Dorin Chirtoacă, vicepreşedintele PL, a menţionat că, în ultima perioadă, „tot mai multe voci din actuala clasă politică s-au arătat interesate de ideea liberală”. „O construcţie politică, formarea căreia se încearcă a fi impusă sau negociată de pe poziţii de superioritate, cu multe declaraţii şi fără semnale sincere de începere a unui dialog, distorsionînd realitatea, speculînd ideea de unificare, vorbind despre un singur partid liberal, denotă lipsa de seriozitate şi bună intenţie în ceea ce priveşte consolidarea ideii liberale. PL respinge o asemenea abordare care nu aduce beneficii ideii liberale”, a opinat el.

PL este convins că „ideea de unificare trebuie să aibă la bază principiul sincerităţii, al corectitudinii, al contribuţiei la promovarea unei clase politice noi, al comunicării deschise, bilaterale, directe, cu un accent mai mare pe esenţa agendei care trebuie elaborată pentru soluţionarea problemelor cetăţenilor”. „PL va continua să construiască alternativa la actuala guvernare şi la actuala clasă politică, rămînînd deschis şi invitîndu-i alături pe toţi acei care urmăresc acest scop”, a declarat Chirtoacă.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.