Reportaje

08.11.2006 FAMILIA OMULUI DE AFACERI UCIS, PIOTR SARÎ, CERE APĂRARE PREŞEDINTELUI VORONIN

08.11.2006 FAMILIA OMULUI DE AFACERI UCIS, PIOTR SARÎ, CERE APĂRARE PREŞEDINTELUI VORONIN

Chişinău, 8 noiembrie, (INFOTAG). Văduva şi feciorii omului de afaceri Piotr Sarî, împuşcat în urmă cu peste 3 ani, nu sînt de acord cu sentinţa Curţii de Apel pe acest caz şi declară că vor apăra onoarea tatălui şi siguranţa familiei. Miercuri, 8 octombrie, membrii familiei Sarî au susţinut o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG în care au citit un apel către şeful statului, Vladimir Voronin, în care solicită s-i apere de fărădelegile pe care le comite parlamentarul Vasile Iovv.

Fiul lui Piotr Sarî, Constantin, îl acuză pe Iovv de faptul că anume la propunerea acestuia, în anul 2003, cu un oarecare Bolotin ar fi fost încheiat contractul de construcţie a drumului Kiev-Odesa. Sarî-fiul afirmă că achitările pentru lucrări nu s-au făcut pînă acum, deşi ele au fost executate în termen. „Dimpotrivă, sîntem intimidaşi mereu, somaţi să muşamalizăm afacerea. Chiar dacă am suportat pierderi de aproape $500 mii, nu fără concursul lui Vasile Iovv, întreprinderea este verificată mereu de numeroase autorităţi tehnice şi fiscale, procuratură şi Ministerul Afacerilor Interne al republicii”, a spus el.

Văduva lui Piotr Sarî, Eugenia, susţine că soţul ei a fost asasinat pentru că deţinea informaţii importante, inclusiv asupra deputatului Iovv, pe care încerca să le aducă la cunoştinţa Preşedintelui Vladimir Voronin, dar nu era lăsat în mod consecvent să ajungă la şeful statului. „Astfel, sîntem îndreptăţiţi să presupunem că anume Vasile Iovv a comandat omorul. Ne-am expus deja suspiciunile la Procuratura Generală a republicii”, a informat Eugenia.

În conferinţa de presă, fiii lui Piotr Sarî au semnalat mai multe afaceri ilegale şi însuşiri de proprietăţi în care, în opinia lor, s-ar întrezări implicarea deputatului Iovv. Ei îl acuză pe parlamentar de uz de influenţă asupra autorităţilor publice. Familia Sarî a solicitat Preşedintelui Voronin s-o apere de fărădelegile pe care le comite deputatul Vasile Iovv.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.