Reportaje

21.11.2006 „PROMO-LEX” A INAUGURAT UN CENTRU DE RESURSE ŞI DEZVOLTARE PENTRU TRANSNISTRIA

21.11.2006 „PROMO-LEX” A INAUGURAT UN CENTRU DE RESURSE ŞI DEZVOLTARE PENTRU TRANSNISTRIA

Chişinău, 21 noiembrie. (INFOTAG). Organizaţia neguvernamentală „Promo-Lex” a deschis un Centru de Resurse si Dezvoltare pentru Transnistria, la Coşniţa (localitate din stînga Nistrului, aflată sub jurisdicţia Republicii Moldova), a anunţat, marţi, 21 noiembrie, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, Ion Manole, preşedintele „Promo-Lex”.

El a spus că înfiinţarea centrului a fost sprijinită financiar de „National Endowment for Democracy”, iar scopul noii instituţii este de a contribui la procesul de democratizare şi dezvoltare a regiunii, prin facilitarea accesului liber la informaţie, dezvoltarea şi consolidarea sectorului neguvernamental, promovarea, monitorizarea şi apărarea drepturilor omului.

„De asemenea, prin intermediul activităţilor de advocacy, Centrul va informa autorităţile naţionale şi internaţionale, organizaţiile internaţionale şi mass-media referitor la nevoile şi problemele cu care se confruntă populaţia din Transnistria; va oferi recomandări cu privire la consolidarea societăţii civile şi a presei independente în regiune”, a precizat Manole.

Centrul va informa Guvernul, ambasadele străine, organizaţiile internaţionale despre situaţia şi procesul de democratizare din regiunea transnistreană; va organiza seminare şi mese rotunde în probleme legate de democratizare şi securitate regională, drepturile omului, precum şi conferinţe de presă; va elabora şi va publica un buletin lunar despre activitatea Centrului etc.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.