Reportaje

21.11.2006 TRANSPORTATORII DIN CAHUL CER AUTORITĂŢILOR LOCALE SĂ RESPECTE LEGEA ŞI SĂ ASIGURE CONCURENŢA

21.11.2006 TRANSPORTATORII DIN CAHUL CER AUTORITĂŢILOR LOCALE SĂ RESPECTE LEGEA ŞI SĂ ASIGURE CONCURENŢA

Chişinău, 21 noiembrie, (INFOTAG). Asociaţia Patronatului în domeniul Transporturilor din Cahul (APTC) cere autorităţilor locale respectarea legii şi asigurarea unei concurenţe loiale în transportul urban, a declarat, marţi, 21 noiembrie, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, Oleg Reuţki, preşedintele Asociaţiei.

El a informat că primarul de Cahul, Gheorghi Zagorodnîi, dictează marca şi culoarea autobuzelor care se admit pe rute şi chiar anunţă direct locul de unde acestea pot fi cumpărate. „Acţiunile şi cerinţele edilului, care îi obligă pe proprietarii de maxi-taxi să retragă de pe rute microbuzele reutilate, pînă la sfîrşitul anului, sînt incorecte, îi lipsesc pe şoferi de cîştig şi de posibilitatea să-şi întreţină familiile”, a afirmat Reuţki.

Preşedintele APTC a spus că, anterior, primăria şi Poliţia Rutieră cereau eliminarea primului rînd de scaune din microbuze şi modificarea parametrilor tehnici ai maşinilor, pentru ca pasagerilor să le fie mai uşor să călătorească în picioare, iar acum interzice exploatarea unor asemenea maxi-taxi. „Noi nu putem cumpăra maşini noi, la preţul de cîte $40 mii, pentru că nu primim dotaţii şi nimeni nu ne oferă garanţii pentru credite de la stat. Totodată, primăria limitează taxa de călătorie cu 1,5 lei, pentru invalizi şi pensionari – cu 1 leu, iar copiii călătoresc gratis. În aceste condiţii, costul maşinii poate fi recuperat abia în 7 ani, după care din ea nu se va mai alege nimic, cu drumurile noastre”, a estimat Reuţki.

El a dat asigurări că APTC va îndeplini orice cerinţe rezonabile, dar care să fie în condiţiile legii, în caz contrar şoferii vor relua acţiunile de protest.

INFOTAG precizează: Transportatorii din Cahul au organizat primul miting de protest pe 11 noiembrie a.c., şi au preconizat un altul pentru 27 noiembrie. APTC reuneşte 30 de agenţi economici care au pe rute circa 50 de maşini, inclusiv 80% reutilate din microbuze marfă.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.