Reportaje

23.01.2007 CENTRUL „GENDERDOC-M” VA ELABORA O LEGE PRIVIND NEDISCRIMINAREA

23.01.2007 CENTRUL „GENDERDOC-M” VA ELABORA O LEGE PRIVIND NEDISCRIMINAREA

Chişinău, 23 ianuarie. (INFOTAG). Centrul de informaţii „GenderDoc-M” va elabora, în anul 2007, o lege privind nediscriminarea, care va corespunde standardelor europene.

Marţi, într-o conferinţă de presă susţinută de membrii centrului la Agenţia INFOTAG, Alexei Marcicov, preşedintele „GenderDoc-M”, a spus că în acest scop vor fi invitaţi cei mai buni experţi în domeniu, va fi constituit un grup care va elabora documentul, iar ulterior acesta va fi promovat în Parlament. ”De altfel, Planul de Acţiuni RM- UE prevede că o asemenea lege trebuia adoptată încă în 2006”, a spus Marcicov.

Conform spuselor sale, în anul curent Parada homosexualilor şi lesbienelor se va desfăşura în perioada 27-29 aprilie, iar centrul a depus la Primărie o cerere pentru autorizarea unui miting şi a unui concert în scuarul Operei Naţionale. La eveniment va participa şi o delegaţie a Comisiei Europene, care va veni special pentru a monitoriza desfăşurarea acestei acţiuni în Moldova. Tot în aprilie la Chişinău va fi inaugurat un centru comunitar de asistenţă medicală şi juridică pentru minorităţile sexuale.

La conferinţa de presă au fost anunţaţi şi jurnaliştii care au reflectat cel mai bine tema minorităţilor sexuale, în 2006. Printre premianţi se numără posturile de televiziune „TV-7” şi „Pro TV”, ziarele „Novoe Vremea” „Nezavisimaia Moldova”, postul de radio „Pro FM”. Concursul va continua şi în anul 2007.

„Ne bucurăm că, an de an, numărul articolelor, reportajelor în mass-media autohtonă este în creştere, iar tematica acestora este mult mai pozitivă şi mai tolerantă”, a mai spus Alexei Marcicov.

INFOTAG precizează: În anul 2006, autorităţile Chişinăului au interzis parada homosexualilor şi lesbienelor pe motiv că aceasta ar putea provoca tulburări ale ordinii publice. „GenderDoc-M" a atacat decizia primăriei în judecată, care a găsit că refuzul a fost nefondat.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.