Reportaje

25.01.2007 PARTICIPANŢII LA RĂZBOAIE AFIRMĂ CĂ AUTORITĂŢILE CHIŞINĂULUI LE-AU PRIVAT ILEGAL DE TERENURI

25.01.2007 PARTICIPANŢII LA RĂZBOAIE AFIRMĂ CĂ AUTORITĂŢILE CHIŞINĂULUI LE-AU PRIVAT ILEGAL DE TERENURI

Chişinău, 25 ianuarie, (INFOTAG). Asociaţia Republicană a Participanţilor la Războaie din R.Moldova afirmă că autorităţile de la Chişinău i-au retras în mod ilegal terenurile.

Preşedintele Asociaţiei, Vasili Zaiaţ, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că în anul 2002, printr-o decizie a Primăriei mun.Chişinău, ARPR i-a fost atribuit un teren cu suprafaţa de 0,6 ha, pentru proiectarea şi construcţia unui complex locativ pentru veteranii de război. În anul 2003, Santuan SA a declarat că deţine acest pămînt cu titlu de proprietate, din anul 1995, şi că a prezentat actele corespunzătoare primăriei şi oficiului cadastral. „Sîntem convinşi că actele au fost false, pentru că au fost depuse doar copiile, şi nu documentele în original”, a opinat Zaiaţ.

El a informat că Asociaţia s-a adresat şefului statului, Parlamentului şi Guvernului, dar fără nici un rezultat, şi a promis că dacă nu va obţine cîştig de cauză în instanţele naţionale, ARPR va apela la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.