Reportaje

22.02.2007 „BAYER CROPSCIENCE” ŞI „CHATEAU VARTELY” MONITORIZEAZĂ ÎMPREUNĂ CALITATEA ŞI SECURITATEA VINURILOR

22.02.2007 „BAYER CROPSCIENCE” ŞI „CHATEAU VARTELY” MONITORIZEAZĂ ÎMPREUNĂ CALITATEA ŞI SECURITATEA VINURILOR

Chişinău, 22 februarie, (INFOTAG). Companiile „Bayer CropScience” şi „Chateau Vartely” au încheiat faza pilot a proiectului Programului de parteneriat „De la armonia producţiei spre armonia vieţii”, lansat în primăvara anului 2006 şi menit să asigure controlul calităţii şi inofensivităţii strugurilor pentru producţia de vin la toate etapele de creştere.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Artur Zgardan, reprezentantul „Bayer CropScience”, a precizat, într-o conferinţă de presă, organizată în cadrul expoziţiei „ExpoVin Moldova’2007”, că pe toată perioada de vegetaţie a strugurilor, companiile au monitorizat în comun starea unei plantaţii de vii de 18 ha din sudul republicii, au aplicat tehnologii agrotehnice şi mijloace de protecţie a plantelor inovatoare. La etapa finală a planului, strugurii crescuţi au fost verificaţi minuţios în vederea îndeplinirii parametrilor de inofensivitate, împreună cu vinul produs din ei, inclusiv la laboratorul autorizat independent Dr. Specht Laboratorien Eurofins Analityk GmbH din Hamburg (Germania). Testele au arătat că la produse a fost respectat conţinutul maxim admisibil reglementat de mijloace de protecţie a plantelor, în concordanţă cu prevederile German Maximum Residue Level Regulations (GER) şi EU Directives (EU).

Monitoringul a dovedit eficienţa înaltă pe care o oferă aplicarea mijloacelor de protecţie a plantelor ale „Bayer CropScience” în condiţiile Moldovei şi faptul că ele favorizează obţinerea unui produs calitativ şi inofensiv. Vinul produs la compania „Chateau Vartely” este absolut inofensiv pentru consumator, îndeplineşte cerinţele de calitate şi securitate europene.

INFOTAG precizează: „Bayer CropScience” se numără printre liderii pieţei mondiale a mijloacelor de protecţie a plantelor, este prezentă în peste 120 de ţări şi oferă un sortiment complet de mijloace inovatoare de protecţie a plantelor, promovează activ principiile producţiei agricole raţionale. „Chateau Vartely”, înfiinţată în anul 1996, a produs, în anul 2005, 450 mii sticle de vinuri obişnuite, de colecţie, de desert. Compania are o casă de comerţ la Moscova.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.