Reportaje

27.02.2007 PSL SUSŢINE CĂ PRIMARII ŞI ALEŞII SĂI LOCALI SÎNT PERSECUTAŢI ŞI INTIMIDAŢI DE ACTUALA GUVERNARE

27.02.2007 PSL SUSŢINE CĂ PRIMARII ŞI ALEŞII SĂI LOCALI SÎNT PERSECUTAŢI ŞI INTIMIDAŢI DE ACTUALA GUVERNARE

Chişinău, 27 februarie. (INFOTAG). Partidul Social Liberal din R. Moldova (PSL) susţine că primarii şi aleşii săi locali sînt persecutaţi şi intimidaţi de actuala guvernare.

Marţi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, Oleg Serebrean, preşedintele PSL, a spus că în Moldova există 2 tipuri de opoziţie, una care se înţelege cu puterea, şi alta care este persecutată de aceasta; că primarii şi aleşii locali ai PSL sînt intimidaţi, presaţi psihologic şi chiar li se fabrică dosare penale, fără motive întemeiate; că nici unul din cei 30 de primari din PSL, care au solicitat vreun ajutor statului pentru comuna pe care o conduc, nu au primit nimic, nici măcar un răspuns.

Vasile Asimionesei, primar de Bălăsineşti, raionul Briceni, preşedintele Asociaţiei primarilor şi aleşilor locali ai PSL, prezent la conferinţă, a informat că numeroasele sale adresări către Preşedinţie, Parlament şi Guvern au rămas doar scrisori. „Este adevărat că am primit odată un telefon din partea lui Mark Tkaciuk, consilierul prezidenţial pe politică internă, care mi-a spus că nu voi primi niciodată ajutor din partea statului şi să nu mă adresez degeaba”, a precizat el.

Asimionesei a mai afirmat că actuala guvernare fabrică dosare primarilor incomozi. „Sînt, pur şi simplu, şocat de ceea ce se întîmplă. Personal, am cîteva dosare. Unul mi-a fost făcut după ce un agent economic, care ne-a oferit bani pentru organizarea unei mese festive cu ocazia inaugurări bustului lui Ştefan cel Mare, ulterior s-a adresat judecăţii. Un alt dosar mi-a fost deschis pentru că nu am executat o decizie a consilierilor de la primărie, deşi aveam tot dreptul. Recent s-a încercat şi fabricarea unui dosar pentru luare de mită, care însă nu a reuşit. La 20 februarie, a venit la mine la birou un oarecare Serghiu Stănilescu, care mi-a propus contra unei sume de bani, să-l ajut să intre în posesia a 10 ha de teren, proprietate a primăriei. Eu am sunat la poliţie şi grupul operativ din Briceni l-a arestat. Mare mi-a fost mirarea, cînd am aflat ulterior că acesta, pur şi simplu, a fost eliberat”, a relevat primarul.

La conferinţa de presă a fost prezent şi Grigore Manoli, ex-parlamentar, consilier raional de Sîngerei, care a declarat că de mai mulţi ani nu poate lucra ca profesor, după ce deputatul comunist Alexandru Jadnov l-a avertizat că atîta vreme cît el va fi responsabil de Sîngerei, Manoli nu îşi va găsi un loc de muncă.

INFOTAG precizează: PSL este al patrulea partid din Moldova după numărul de primari şi consilieri locali.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.