Reportaje

05.03.2007 ASOCIAŢIA „CASA NOASTRĂ - CHIŞINĂU” SUSŢINE CĂ GUVERNATORII VOR SĂ O DIZOLVE

05.03.2007 ASOCIAŢIA „CASA NOASTRĂ - CHIŞINĂU” SUSŢINE CĂ GUVERNATORII VOR SĂ O DIZOLVE

Chişinău, 5 martie. (INFOTAG). Asociaţia obştească „Casa noastră - Chişinău” susţine că conducerea ţării a dat ordin Ministerului Justiţiei să dizolve organizaţia.

Luni, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, Oleg Onişcenco, preşedintele asociaţiei, a spus că, la sfîrşitul anului 2006, asociaţia a fost verificată de către mai multe structuri de stat; Ministerul Justiţiei (MJ) a depistat unele iregularităţi nesemnificative, pe care organizaţia le-a înlăturat, iar la mijlocul lunii ianuarie 2007 a trimis o scrisoare de înştiinţare în acest sens. Cu toate acestea MJ a solicitat Curţii de Apel sistarea activităţii organizaţiei.

Onişcenco a afirmat că MJ ar fi primit o comandă „de sus”. „Din surse sigure ştim că ministrul Justiţiei, Vitalie Pîrlog, a fost sunat şi i s-a spus să facă ce vrea, dar despre organizaţia noastră să nu se mai audă nimic. Motivul presiunilor este că „Casa noastră - Chişinău” a criticat de mai multe ori actuala guvernare, care nu se prea interesează de bunăstarea chişinăuienilor. Acest motiv, dar şi faptul că zeci de mii de locuitori ai capitalei ne susţin îi determină pe cei de la conducere să se teamă de noi”, a opinat Oleg Onişcenco.

El a infirmat zvonurile potrivit cărora ar fi intenţionat să candideze la funcţia de primar al capitalei, subliniind că, dacă ar fi dorit să facă o declaraţie în acest sens, ar fi constituit un partid politic. „Totuşi, în curînd, va avea loc o şedinţă a asociaţiei în care vom decide ce trebuie să întreprindem ca funcţionarii publici să ne audă şi să se gîndească mai mult la locuitorii Chişinăului”, a afirmat preşedintele „Casa noastră - Chişinău”. El a promis că asociaţia va dovedi în instanţă că a înlăturat toate neregulile depistate de MJ şi, în cazul în care nu i se va face dreptate, se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului.

INFOTAG precizează: Asociaţia „Casa noastră – Chişinău” a fost înfiinţată la 1 octombrie, 2004.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.