Reportaje

14.03.2007 FONDATORUL PSDM, OAZU NANTOI, A ADERAT LA PDM

14.03.2007 FONDATORUL PSDM, OAZU NANTOI, A ADERAT LA PDM

Chişinău, 14 martie. (INFOTAG). Oazu Nantoi, fondatorul Partidului Social Democrat din Moldova (PSDM) a devenit membru al Partidului Democrat din Moldova (PDM), condus de deputatul Dumitru Diacov.

Într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri, de către PDM, la Agenţia INFOTAG, Nantoi şi-a motivat decizia prin faptul că această formaţiune este mai aproape de principiile sale politice. „În 2004, am hotărît să iau o pauză, să mă gîndesc ce voi face mai departe. Am devenit membru al PDM şi mă simt bine în această calitate. Sînt sigur că împreună vom reuşi să participăm la atacul de guvernare a ţării”, a spus el.

Politicianul a refuzat să comenteze retragerea sa din PSDM, menţionînd doar că „la PDM atmosfera este mai social-democrată”, de aceea şi a venit aici. „Nu am negociat funcţii, dar nu exclud că aş putea participa la alegeri pe listele consilierilor municipali”, a mai anunţat ex-liderul PSDM.

Dumitru Diacov a amintit că negocierile de consolidare a forţelor social-democrate din Moldova se poartă încă din anul 1994. „Cu Oazu Nantoi am avut sute de discuţii privind fuzionarea formaţiunilor noastre. Ne bucurăm că măcar în 2007, dumnealui a devenit membrul formaţiunii noastre şi cu siguranţă datorită experienţei sale, PDM va deveni o forţă politică şi mai puternică”, a estimat Diacov.

El a declarat că PDM este gata să fuzioneze cu alte forţe politice care au în denumirea lor sintagma „social-democrat” şi şi-a exprimat speranţa că după alegerile locale din primăvara anului 2007 „formaţiunile social-democrate, inclusiv Partidul Democraţiei Sociale condus de Dumitru Brtaghiş, se vor gîndi serios ce să facă mai departe”.

Analistul politic Igor Boţan, prezent la conferinţă, a felicitat partidul cu prilejul achiziţionării lui Oazu Nantoi, pe care l-a apreciat drept o personalitate de mare pondere pe arena politică a Moldovei.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.