Reportaje

14.03.2007 PL AFIRMĂ CĂ PNL DOREŞTE DEZMEMBRAREA ROMÂNIEI

14.03.2007 PL AFIRMĂ CĂ PNL DOREŞTE DEZMEMBRAREA ROMÂNIEI

Chişinău, 14 martie. (INFOTAG). Partidul Liberal din Moldova (PL) susţine că Partidul Naţional Liberal (PNL) urmăreşte dezmembrarea României prin lansarea ideii constituirii Uniunii Interstatale R.Moldova – România.

Într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri, de către membrii PL, la Agenţia INFOTAG, Mihai Ghimpu liderul liberalilor, a spus că PNL, deşi se declară un partid de dreapta, în realitate face jocul Rusiei şi urmăreşte distrugerea caracterului unitar al statului român; că această politică „a fost şi este în interesul Federaţiei Ruse, fapt confirmat de ocupaţia Basarabiei în 1940”; că „iniţiativa mai aminteşte şi de memorandumurile de tristă faimă ale Rusiei de federalizare a Moldovei, din 1997 şi 2003”.

Ghimpu a apreciat că atacurile Partidului Comuniştilor asupra României şi a PNL-ului se desfăşoară concomitent din motiv că ambele ar fi fost comandate de Rusia. „Noi nu ştim dacă ei ştiu unii de alţii, dar ştim că Moscova are agenţi secreţi prin toată lumea care nu se cunosc, unii din ei au învăţat chiar într-o clasă”, a menţionat liderul PL.

El a menţionat că declaraţiile sale nu au ca scop discreditarea imaginii PNL în ajunul campaniei electorale pentru alegerile locale, pentru că PL nu se teme de candidatura Vitaliei Pavlicenco la funcţia de primar general al capitalei, avînd un candidat propriu, Dorin Chirtoacă, pe care îl consideră mult mai bun şi cu şanse mult mai mari. Ghimpu a reiterat intenţia PL de a merge la alegeri independent. „Formaţiunile liberale ar dori să susţină un singur candidat în alegeri. Noi nu avem încredere, or, membrii actuali ai PNL-ului au distrus multe alte formaţiuni în trecut şi cred că scopul lor este de a distruge şi PL-ul şi pe Dorin Chirtoacă”, a opinat Mihai Ghimpu.

PL a lansat un apel către autorităţi să deschidă în regim de urgenţă a consulate ale României la Cahul şi Bălţi şi a solicitat Guvernului României să urgenteze acordarea cetăţeniei române cetăţenilor din R.Moldova.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.