Reportaje

03.04.2007 BERD A DEVENIT PARTENERUL SUN COMMUNICATIONS

03.04.2007 BERD A DEVENIT PARTENERUL SUN COMMUNICATIONS

Chişinău, 3 aprilie. (INFOTAG). Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a devenit partenerul Companiei Sun Communications, căreia i-a acordat un credit în valoare de $8 mln. pentru modernizarea şi diversificarea serviciilor.

Marţi, într-o conferinţă de presă susţinută de reprezentanţii celor 2 companii la Agenţia INFOTAG, Francis Delaey, reprezentantul BERD în Moldova, a spus că nu este vorba de un credit clasic, de aceea nu poate numi perioada pentru care a fost acordat. „Prin acest credit BERD acum deţine la Sun Communications 28% din acţiuni. Este o colaborare foarte interesantă pentru noi, mai ales că este prima investiţie în sectorul telecomunicaţiilor din Moldova făcută de BERD; cea mai mare investiţie, dar şi una făcută doar de BERD, fără vreun partener din străinătate”, a subliniat Delaey.

John Maxemchuk, Director General Sun Communications, a apreciat că creditul va oferi companiei noi perspective. „Planificăm să ne extindem şi la alte 10 mari oraşe din Moldova, decît Chişinău şi Bălţi; să lansăm şi serviciul de telefonie fixă; să elaborăm pachete de servicii care să includă TV, Internet şi telefonie fixă”, a spus Maxemchuk. El s-a arătat convins că, în cîţiva ani, Sun Communications va deveni mult mai modernă şi va presta o gamă de servicii variate şi de calitate excelentă.

Alexandru Sîrbu, preşedintele companiei Sun Communications, a amintit că acum compania este cel mai puternic concurent privat în reţeaua TV fixă, cu un număr de peste 72 mii de abonaţi prin cablu în Chişinău şi 10 mii în Bălţi. „Anual, cifra de afaceri a Sun Communications este de cca $4 mln. Datorită creditului BERD, cred că ea va creşte de cel puţin 3 ori”, a prognozat Sîrbu.

INFOTAG precizează: BERD este o instituţie financiară fondată de 60 ţări şi 2 instituţii interguvernamentale. Pînă în prezent, BERD a finanţat cca 30 de proiecte în Moldova, investind peste $200 mln. şi mobilizînd alţi 125 mln. de la parteneri. Sun Communicatins a fost înfiinţată în anul 1994 şi oferă abonaţilor servicii Internet şi mai multe pachete TV prin cablu. Cel mai mare, „Premier”, include 71 de posturi TV.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.