Reportaje

05.04.2007 „ACŢIUNEA EUROPEANĂ” VA PARTICIPA LA ALEGERILE LOCALE PE LISTELE ALTOR FORMAŢIUNI POLITICE

05.04.2007 „ACŢIUNEA EUROPEANĂ” VA PARTICIPA  LA ALEGERILE LOCALE PE LISTELE ALTOR FORMAŢIUNI POLITICE

Chişinău, 5 aprilie. (INFOTAG). Membrii Mişcării Social-Politice „Acţiunea Europeană” (MAE) vor participa la alegerile locale pe listele altor formaţiuni politice, a declarat, joi, Anatol Petrenco, liderul MAE, într-o conferinţă de presă susţinută la Agenţia INFOTAG.

„Membrii MAE nu vor candida pe listele Partidului Comuniştilor din Moldova, Partidului Popular Creştin Democrat şi Partidului Democrat. Le-am dat mînă liberă membrilor noştri să participe la alegeri pe listele altor formaţiuni politice, pentru că noi încă nu am fost înregistraţi la Ministerul Justiţiei şi, chiar dacă vom fi înregistraţi acum, nu ştim dacă vom reuşi să mai participăm la alegeri”, a spus Petrenco.

El a promis că va anunţa mai tîrziu candidaţii MAE la funcţia de consilier municipali de Chişinău şi a amintit că, pe 4 aprilie, Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a respins recursul Ministerului Justiţiei şi a lăsat în vigoare decizia Curţii de Apel, din februarie, 2007, prin care MJ trebuie să înregistreze Mişcarea, în 20 de zile. Petrenco s-a declarat mulţumit de decizia CSJ şi a spus că, cel mai probabil, nu o va ataca la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. „Decizia este una corectă şi dovedeşte că semnăturile pe care le-am prezentat la MJ nu au fost falsificate, precum ni se incriminează”, a subliniat Anatol Petrenco.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.