Reportaje

24.04.2007 „GENDERDOC-M" AFIRMĂ CĂ PRIMĂRIA I-A ÎNTERZIS ILEGAL DESFĂŞURAREA UNEI ÎNTRUNIRI

24.04.2007 „GENDERDOC-M" AFIRMĂ CĂ PRIMĂRIA I-A ÎNTERZIS ILEGAL DESFĂŞURAREA UNEI ÎNTRUNIRI

Chişinău, 24 aprilie, (INFOTAG). Centrul de informare „GenderDoc-M" susţine că Primăria de Chişinău i-a interzis ilegal organizarea unei întruniri în faţa Teatrului Naţional de Operă şi balet, în cadrul ediţiei a VI-a a paradei homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor şi transsexualilor „Curcubeul de pe Nistru” şi a acţiunii „Toţi diferiţi – toţi egali”.

Directorul centrului, Alexei Marickov, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că autorităţile capitalei pe parcursul a 3 ani consecutivi resping solicitarea centrului, pe cînd toţi cetăţenii Republicii Moldova au dreptul constituţional la libertatea întrunirilor. „Interdicţia constituie o încălcare a Constituţiei, a Planului de Acţiuni Uniunea Europeană – R.Moldova, a Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, a altor acte internaţionale, pe care republica s-a angajat să le respecte. Centrul va depune o cerere de chemare în judecată şi va organiza, pe 27 aprilie, o acţiune de protest, pentru că homosexualii şi lesbienele nu văd o altă metodă de a-şi revendica drepturile”, a declarat el.

Marcikov a mai spus că nu se prevăd lozinci sau propagandă, iar jurnaliştii care vor dori să mediatizeze evenimentul vor vi informaţi cu o oră înainte de începutul acţiunii. „În pofida deciziei discriminatorii a autorităţilor chişinăuiene, parada „Curcubeul de pe Nistru” va avea loc pe 27-29 aprilie. La festival vor sosi invitaţi din Suedia, Olanda, Belgia, Italia, România, Ucraina, Armenia. Se planifică o competiţie de mini-fotbal, show-uri, discuţii deschise cu medii religioase cu tema „Homosexualitatea şi religia”, a mai relevat directorul „GenderDoc-M".

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.