Reportaje

24.04.2007 ORGANIZAŢIILE RELIGIOASE CALIFICĂ HOMOSEXUALITATEA DREPT UN FENOMEN ANTISOCIAL

24.04.2007 ORGANIZAŢIILE RELIGIOASE CALIFICĂ HOMOSEXUALITATEA DREPT UN FENOMEN ANTISOCIAL

Chişinău, 24 aprilie, (INFOTAG). Organizaţii religioase din Moldova spun că homosexualitatea reprezintă un fenomen antisocial şi dezaprobă organizarea întrunirilor homosexualilor şi lesbienelor în ţară.

Vasile Filat, preot, reprezentant al Bisericii Baptiste Sfînta Treime, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că propagarea homosexualităţii dăunează moralei sociale, subminează conceptul familiei tradiţionale şi temeliile familiei. „Biblia califică relaţiile homosexuale drept perverse, le condamnă. Dumnezeu îi învaţă pe oameni să se iubească unii pe alţii ca nişte fraţi, dar aceasta nu înseamnă că trebuie propagate devierile de la normal. Sub influenţa homosexualilor ajung adolescenţii cu psihicul instabil, ei sînt atraşi în acest mod de viaţă”, a spus Filat.

El a mai opinat că statul trebuie să fie mai atent la activităţile propagandistice intense, desfăşurate de către organizaţiile homosexualilor în Moldova, ţară care trăieşte după principii creştine. „Este important să organizăm seminare de educaţie sexuală, morală, etică pentru elevi şi studenţi. Salut asociaţiile tinerilor care pledează pentru o societate şi o orientare sănătoasă”, a mai declarat preotul.

Cu Vasile Filat s-au solidarizat şi reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret, prezenţi la conferinţă.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.