Reportaje

27.04.2007 COMPANIA „SIGUR-ASIGUR” PROPUNE POPULAŢIEI SĂ SE ASIGURE CU PENSII PRIN ASIGURĂRI

27.04.2007 COMPANIA „SIGUR-ASIGUR” PROPUNE POPULAŢIEI SĂ SE ASIGURE CU PENSII PRIN ASIGURĂRI

Chişinău, 27 aprilie, (INFOTAG). Compania de asigurări „Sigur-Asigur” a lansat o nouă serie de produse de asigurare “O viaţă decentă”, “Cu acumulare, pentru copii” şi „Fondul meu de pensii”.

Sergiu Certan, directorul companiei, a precizat, vineri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că datorită acestor produse populaţia va putea depune contribuţii avantajoase pe termen lung, asigurîndu-şi astfel viitorul propriu şi pe cel al copiilor.

Întrebat de reporterul Agenţiei INFOTAG despre avantajele acumulărilor prin asigurări în raport cu cele bancare, Certan a spus că, potrivit legislaţiei, compania de asigurări trebuie să-i garanteze clientului cel puţin 4% din suma asigurată, nu numai din fondurile proprii ale companiei, dar şi datorită activităţilor de investiţii ale acesteia, posibilităţii reasigurării riscurilor la mari companii de asigurări din străinătate. „Acum, oferim pentru banii investiţi în program o dobîndă de 15%. În continuare, 85% din veniturile companiei vor fi cheltuiţi pentru plăţile către clienţi. Asigurările, spre deosebire de depozitele bancare, subînţeleg plăţi suplimentare la survenirea accidentului, invalidităţii, iar în caz de deces banii li se plătesc moştenitorilor în termen de 10 zile, a spus managerul.

La Programul de pensii pot participa persoane cu vîrste de 18-55 de ani. Termenul de asigurare minim este de 5 ani, iar contribuţiile se plătesc de cel puţin o dată la 6 luni (minimum 100 euro pe an), în lei moldoveneşti, dolari şi euro. Dacă se alege contribuţia în lei, din al doilea an de asigurare se face o indexare antiinflaţie, cu majorarea primelor de asigurare. Suma maximă a asigurării, fără certificare medicală, a fost stabilită la un nivel de 25 mii euro. La survenirea cazului asigurat, compania va plăti contribuţiile primelor de asigurare pînă la sfîrşitul perioadei de acumulare. Pentru a asigura garanţii mai complete asupra plăţilor de pensii, rezervele de asigurare în cadrul asigurărilor curente au fost separate de cele de acumulare de pensii.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.