Reportaje

29.05.2007 FORUL ORGANIZAŢIILOR DE FEMEI ÎNDEAMNĂ ELECTORATUL SĂ VOTEZE PENTRU FEMEILE CANDIDATE ÎN ALEGERI

29.05.2007 FORUL ORGANIZAŢIILOR DE FEMEI ÎNDEAMNĂ ELECTORATUL SĂ VOTEZE PENTRU FEMEILE CANDIDATE ÎN ALEGERI

Chişinău, 29 mai. (INFOTAG). Forul Organizaţiilor de Femei din Moldova îndeamnă electoratul autohton să voteze pentru femeile candidate la funcţiile de primari şi consilieri locali în alegerile locale din 3 iunie 2007.

Marţi, reprezentante ale forului au susţinut o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, în care Elena Burcă, preşedintele forului, a spus că femeile implicate în alegeri trebuie încurajate şi votate; că ele nu au resurse financiare pentru a-şi face publicitate masivă, dar chiar dacă le-ar avea ar prefera să le doneze copiilor şi batrînilor pentru ca aceştia să ducă o viaţă mai bună; pentru că „foile volante cu feţele şi promisiunile lor nu ajută nicicum păturile vulnerabile din ţară”.

Burcă a opinat că femeile sînt mult mai econome, mai instruite, sînt manageri mai buni decît bărbaţii. „Noi nu avem nimic împotriva bărbaţilor, dar dacă e să fim sinceri acolo unde lipseşte mînă de femeie e mult mai greu. Credem că femeile primăriţe şi consilieri au şanse mai mari ca bărbaţii să aducă schimbarea în bine în Moldova”, a opinat Elena Burcă.

Ea a menţionat că la alegerile locale din 2003, 26% din posturile de primar şi 30% din cele de consilier local au revenit femeilor, şi şi-a exprimat speranţa că în alegerile actuale femeile vor obţine 30% din posturile de primar şi cam 40% din cele de consilier. Burcă a mai informat că în cadrul Forului care reuneşte 200 de organizaţii de femei din Moldova, participă numeroase femei în alegeri. „Noi susţinem toate femeile indiferent de orientarea politică, căci ele vor şti cum să reducă sărăcia şi să găsească cele mai eficiente soluţii pentru problemele cu care ne confruntăm”, a mai spus Elena Burcă.

INFOTAG precizează: Forul Organizaţiilor de Femei din Moldova implementează anual numeroase proiecte sociale. În 2006, valoarea activităţilor realizate s-a ridicat la cca $400 mii.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.